Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Arjan de Beurs

Pensioen verduidelijken, daar gaat het om.
Persoonlijk contact helpt daarbij!

Een dag als consulent is nooit hetzelfde. Elke dag spreek je verschillende personen die nog actief deelnemer zijn óf in het verleden pensioen hebben opgebouwd bij het PME. Zowel telefonisch als in een 1 op 1 gesprek. En, geen enkele situatie is hetzelfde. Als consulent probeer je je daarom zo goed mogelijk te verplaatsen in iemand zijn pensioenwensen.


De meest gestelde vraag tijdens mijn gesprekken

“Ik zou graag wat eerder met pensioen willen. Kan dat? En wat hou ik dan netto over?” Maar ook: "Wat gebeurt er als ik werkloos óf arbeidsongeschikt wordt?"

De inhoud van onze gesprekken zijn dus heel divers, maar in de meeste gevallen willen de mensen toch gewoon weten hoeveel zij uiteindelijk gaan ontvangen als zij (vervroegd) met pensioen gaan.


Hoe bereidt u zich voor op een gesprek met een consulent? 

Voordat u een gesprek bij mij of één van mijn collega’s aanvraagt, is het verstandig dat u zelf alvast over een aantal zaken nadenkt. Wat zijn uw pensioenwensen? Wat zijn uw vaste lasten en eventuele overige inkomsten? En, vergeet ook niet de situatie als u óf uw partner komt te overlijden. Heeft de achterblijvende partner dan ook nog voldoende inkomen?

Tijdens een gesprek inventariseren wij uw (financiële) behoeften en kijken wij samen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo proberen wij voor u een pensioen op maat te maken.

Arjan de Beurs, pensioenconsulent PME