Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Jeroen van Zunderd

Het gaat mij vooral om het bewust maken van de pensioenkeuzes

Het is verstandig om een afspraak te maken met de pensioenconsulent uit uw regio. Niet alleen als u meer wilt weten over (eerder) met pensioen gaan. Er zijn ook andere momenten in uw leven die invloed kunnen hebben op uw pensioen. Denk bijvoorbeeld aan ontslag, arbeidsongeschiktheid, trouwen, scheiden of overlijden. Wij kunnen in een gesprek verduidelijken wat dit betekent voor u.

De meest gestelde vraag tijdens mijn gesprekken 

“Wat is het verschil in netto inkomen als ik eerder wil stoppen met werken? ” en “Is deeltijdpensioen iets voor mij?”. De belangrijkste vraag vanuit mijn kant is dan: Hoeveel netto inkomen denkt u nodig te hebben als u (eerder) met pensioen gaat?

Hoe bereidt u zich voor op een gesprek met een consulent? 
Denkt u alvast na over uw gewenste inkomen bij pensionering. Dit hangt samen met uw vaste lasten en toekomstige wijzigingen (aflossing van uw hypotheek bijvoorbeeld). Verder is het ook belangrijk stil te staan bij de situatie van overlijden. Heeft uw partner dan bijvoorbeeld wel of geen inkomen? Met deze uitgangspunten bekijken we samen de mogelijkheden binnen onze pensioenregeling.
Tijdens een gesprek kan er dus gekeken worden naar de behoeftes, maar ook of u nog bij andere pensioenfondsen pensioen heeft staan. Daarom is het belangrijk dat u uw DigiD meeneemt naar het gesprek. Of bijvoorbeeld een overzicht uit mijnpensioenoverzicht.nl. Neem in ieder geval altijd uw identiteitsbewijs mee.

Jeroen van Zunderd, pensioenconsulent PME