Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Door onderhoud zijn Mijn PME, PME Online en Inzendportaal niet bereikbaar van vrijdag 17 september 18 uur t/m zondag 19 september. Onze excuses voor het ongemak.

NL EN

Bijzondere situaties

Los van de voorzieningen bij veelvoorkomende veranderingen in werk- en privésituaties, bieden we ook regelingen voor een aantal bijzondere situaties.

Woon je in het buitenland?

Van veel veranderingen die effect hebben op je pensioen krijgen wij automatisch bericht. Maar als je in het buitenland woont of gaat wonen, is dit niet zo. In sommige gevallen is het belangrijk dat je zelf actie onderneemt.

Lees meer
Bijzondere situaties

Voorwaardelijk Extra Pensioen

Het jaar 2020 was het laatste jaar van deze regeling. Daarom kochten wij op 31 december 2020 het voorwaardelijke extra pensioen van deelnemers geboren in 1960 tot en met 1972 in. Dat betekent dat dit pensioen is toegevoegd aan het opgebouwde pensioen van deze deelnemers.

Lees meer over Voorwaardelijk Extra Pensioen.

Bijzondere situaties

Anw-hiaatpensioen

Is het partnerpensioen bij PME niet genoeg voor je partner om van rond te komen als jij overlijdt? Dan kun je een Anw-hiaatpensioen verzekeren. Deze verzekering zorgt voor extra partnerpensioen. Je partner ontvangt het extra partnerpensioen tot hij of zij AOW krijgt.

Lees meer over Anw-hiaatpensioen.

Bijzondere situaties

Pensioenopbouw boven de Salarisgrens

In de basisregeling bouw je pensioen op over je pensioengevend salaris tot € 79.719 (2021). Verdien je meer dan dit bedrag? Daarvoor hebben wij de aanvullende regeling “Pensioenopbouw boven de Salarisgrens”. Deze regeling kan je werkgever bij PME afsluiten. Lees meer over Pensioenopbouw boven de Salarisgrens.

Lees meer over Pensioenopbouw boven de Salarisgrens.

Bijzondere situaties

Klein pensioen

Het kan zijn dat je vaak van baan wisselt en veel kleine pensioenen hebt. Om ervoor te zorgen dat al jouw kleine pensioenen bij elkaar blijven, dragen wij klein pensioen over naar je nieuwe pensioenuitvoerder als je de sector verlaat.

Lees meer over Klein pensioen.

Waar kunnen wij je mee helpen?