Toegankelijkheid
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Voorwaardelijk Extra Pensioen

Voor deelnemers die al lange tijd pensioen opbouwen bij PME en geboren zijn voor 1 januari 1973 had PME een overgangsregeling: Voorwaardelijk Extra Pensioen (VEP). Hierdoor kon je uitzicht hebben op extra pensioen bovenop je ouderdomspensioen.

2020 was het laatste jaar van de regeling voorwaardelijk extra pensioen. In de eerste helft van 2021 kopen we het voorwaardelijke extra pensioen van deelnemers geboren in 1960 tot en met 1972 in. Kom je in aanmerking voor voorwaardelijk extra pensioen? Dan ontvang je uiterlijk in mei 2021 een persoonlijke brief over de hoogte van dit pensioen.

Voorwaarden

  1. Je bent geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1972

  2. Je bent nog niet met pensioen

  3. Je bouwt pensioen op bij PME vanaf 1 januari 1998 tot en met 31 december 2020 óf

  4. Je had via je vorige werkgever uitzicht op VEP omdat je bijvoorbeeld werkzaam was bij een werkgever die bij Pensioenfonds Metaal en Techniek was aangesloten of via een vrijgestelde werkgever van PME, bijvoorbeeld Stork.

Goed om te weten

  • Voldoe je aan de genoemde voorwaarden voor VEP? Je kunt de hoogte van je VEP bekijken op je Uniform Pensioenoverzicht, dat wij je elk jaar sturen. Of kijk op Mijn PME.
  • Elk jaar besluit het bestuur van PME over de hoogte van het VEP. Dit jaar zal het waarschijnlijk lager zijn dan voorheen. Dit komt door de hogere kosten van de inkoop van de VEP. Dat heeft twee oorzaken. Ten eerste blijken er meer deelnemers uitzicht te hebben op VEP. Tweede oorzaak is de lage rente waardoor pensioen duurder is geworden .

Meer weten?

Heb je vragen? We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Maak een belafspraak

Wil je contact met PME? Wij bellen je op een moment dat het jou uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak

Waar kunnen wij je mee helpen?