Voorwaardelijk Extra Pensioen

Voor deelnemers die al lange tijd pensioen opbouwen bij PME en geboren zijn voor 1 januari 1973 heeft PME een overgangsregeling: Voorwaardelijk Extra Pensioen (VEP). Hierdoor heb je misschien uitzicht op extra pensioen bovenop je ouderdomspensioen. Kom je in aanmerking voor deze regeling? Je vindt het bedrag dan op het Uniform Pensioenoverzicht dat we jaarlijks versturen.

De voorwaarden

Of je dit extra pensioen daadwerkelijk krijgt, staat niet vast. Je moet namelijk voldoen aan een aantal voorwaarden. Ook de hoogte kan nog wijzigen. Ons bestuur beslist jaarlijks over dit pensioen. Dit doen wij per geboortejaar. Als jouw VEP wordt ingekocht brengen we je hiervan op de hoogte. Na het inkopen tellen we het VEP op bij je ouderdomspensioen. Dat wordt dan hoger.

Waar moet je aan voldoen?

  1. Je bent geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1972

  2. Je bent nog niet met pensioen

  3. Je bouwt pensioen op bij PME vanaf 1 januari 1998 óf

  4. Je had via je vorige werkgever uitzicht op VEP omdat je bijvoorbeeld werkzaam was bij een werkgever die bij Pensioenfonds Metaal en Techniek was aangesloten of via een vrijgestelde werkgever van PME, bijvoorbeeld Stork.

Goed om te weten

  • Ben je geboren tussen 1 januari 1950 en 31 december 1952? Dan zijn er andere voorwaarden om in aanmerking te komen voor VEP. Neem contact met ons op.
  • Voldoe je aan de genoemde voorwaarden voor VEP? Je kunt de hoogte van je VEP bekijken op je Uniform Pensioenoverzicht, dat wij je elk jaar sturen. Of kijk op Mijn PME.
  • Stop je met werken in de sector, bijvoorbeeld doordat je ontslag neemt? Dan heb je geen uitzicht meer op VEP. Word je ontslagen en besluit je vrijwillig zelf verder pensioen op te bouwen bij PME, dan behoud je het uitzicht op VEP.
  • Moet PME de pensioenen verlagen? Dan verlagen we ook het VEP.
  • Eind 2020 is het laatste jaar van de regeling voorwaardelijk extra pensioen. Dan wordt het voorwaardelijke extra pensioen van deelnemers geboren in 1960 tot en met 1972 ingekocht.

Meer weten?

Heb je vragen? We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Maak een belafspraak

Wil je contact met PME? Wij bellen je op een moment dat het jou uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak

Waar kunnen wij je mee helpen?