Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Weg bij PME

Je werkt op dit moment niet meer voor een werkgever die aangesloten is bij PME. Daardoor is je pensioenopbouw bij ons gestopt. Je behoudt natuurlijk wel het recht op het pensioen dat je hebt opgebouwd. Wij blijven dit voor jou beheren en hiervoor hoef je niets te doen.

Als je weg bent als gevolg van ontslag of een nieuwe baan, kan je op een andere manier pensioen opbouwen. Meer weten? Ga dan naar Ontslag en Nieuwe baan.

Je persoonlijke pensioenoverzicht

Jaarlijks zetten wij jouw Uniform pensioenoverzicht digitaal voor je klaar in Mijn PME. Op dit persoonlijke pensioenoverzicht zie je wat je hebt opgebouwd bij PME en hoeveel jouw eventuele partner en/of kinderen krijgen wanneer je overlijdt.

Het is verstandig om hier af en toe bij stil te staan en te kijken of je genoeg pensioen hebt voor in de toekomst. Dit kan op verschillende manieren.

In Mijn PME kun je eenvoudig berekenen welke pensioenkeuze bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld eerder of later met pensioen gaan. Dit bekijken is vooral handig om te doen als je pensioenleeftijd nadert. Een pensioenconsulent van PME kan je daarnaast ook persoonlijk advies geven.

Toekomstverkenner

De Toekomstverkenner geeft je in inzicht in wat je tot nu toe hebt opgebouwd aan pensioen, ook bij andere werkgevers. Het geeft een totaalbeeld. Het geeft, doordat het gebruik maakt van NIBUD tool, ook inzicht in je uitgaven. Een compleet financieel huishoudboekje binnen een kwartier.

Naar de Toekomstverkenner

Heb je een klein pensioen bij PME?

Is je opgebouwde pensioen bij PME tussen de €2,01 en € 503,24 (2021) bruto per jaar? Dan dragen we je pensioen van PME mogelijk automatisch over als je pensioen gaat opbouwen bij een andere pensioenuitvoerder. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Heb je geen nieuwe pensioenuitvoerder? Dan blijft je pensioen gewoon bij PME. Lees hierover meer op Klein pensioen.

Hoe zeker is mijn pensioen?

Kun je in de toekomst nog evenveel kopen met je pensioen als nu? Dat hangt af van de verhoging van het pensioen en van de stijging van de prijzen. Het verhogen van je pensioen in verband met prijsstijgingen heet indexatie.

Wij besluiten elk jaar of indexatie mogelijk is of dat we eventueel de pensioenen moeten verlagen. Voor een belangrijk deel baseren we dit op de dekkingsgraad van PME. Gezien de huidige financiële situatie verwachten wij helaas dat we de pensioenen de komende jaren niet kunnen verhogen. Het laatste nieuws over een eventuele verlaging lees je op onze homepage.

Alle post digitaal?

Wist je dat je zelf kunt kiezen hoe je bijvoorbeeld jouw pensioenoverzicht van ons ontvangt? Kies je voor digitaal, dan sturen wij je een seintje per e-mail als er een nieuw document voor je klaar staat op Mijn PME. Dat scheelt veel papier – dus bomen – én postzegels. Dan heb je bovendien al je persoonlijke pensioeninformatie op één plek en hoef je niets te missen. Inloggen, e-mail invoeren, klaar!

Inloggen op Mijn PME

Goed om te weten

  • Zolang je het opgebouwde pensioen bij PME laat staan, kun je op Mijn PME zien wat je keuzes zijn. Ook kun je proefberekeningen maken.
  • Wil je weten waar je nog meer pensioen hebt opgebouwd en hoeveel? Op mijnpensioenoverzicht.nl vind je al je opgebouwde pensioenen bij elkaar.
  • Je ontvangt niet direct alle post digitaal als je je e-mail aan ons doorgeeft. We zijn volop bezig met de overstap naar digitaal. Het kan zijn dat je nog post in de brievenbus ontvangt, dit wordt wel steeds minder.

Maak een belafspraak

Wil je contact met PME? Wij bellen je op een moment dat het jou uitkomt. Maak een belafspraak via de online afspraakplanner.

Maak een belafspraak