Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Klimaatverandering

Het realiseren van een goed rendement en maatschappelijk verantwoord beleggen gaan prima samen. Hierbij richten we ons voornamelijk op twee onderwerpen die voor PME Pensioenfonds belangrijk zijn: arbeid en klimaatverandering.

Waarom is klimaatverandering belangrijk voor PME Pensioenfonds?

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de economie en de maatschappij, en daarmee een grote invloed op onze investeringen. Tegelijkertijd hebben onze investeringen ook een effect op klimaatverandering. Daarom is dit voor ons een heel belangrijk onderwerp.

We proberen klimaatverandering te beperken door voor beleggingen te kiezen die de CO2-uitstoot terugdringen. Ook investeren we in schone energie om zo de energietransitie te bevorderen.

Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

In de eerste plaats kiezen we bij de beleggingen in de olie- en gassector, nutsbedrijven, edelmetaal, de luchtvaart en de staalsector voor best-in-class aandelen. Dat zijn aandelen in bedrijven die het beste omgaan met de aanpak van klimaatrisico’s. We beleggen niet in bedrijven in de steenkoolindustrie.

We investeren in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie, zoals wind- en zonneparken. Dit soort bedrijven zorgt daarnaast voor extra banen in onze eigen sector.

Tot slot sluiten we ons aan bij (inter-)nationale initiatieven die zichtbaar willen bijdragen aan een positieve verandering van het klimaat. Zoals het Klimaatakkoord van Parijs en het Nederlandse Klimaatakkoord.