Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN
Gepubliceerd op 16 januari 2020

Documenten gepensioneerden in Mijn PME en in de brievenbus

Als gepensioneerde ontvangt u de komende weken twee documenten van PME: het pensioenoverzicht 2020 en de jaaropgave 2019.

Het pensioenoverzicht krijgt u als eerste vanaf medio januari. Dit document geeft aan hoeveel pensioen u in 2019 ontving. En wat u in 2020 ontvangt. Dit in bruto en netto bedragen. Let op: per 1 januari 2020 zijn de belastingtarieven aangepast. Hierdoor kan uw netto uitkering anders zijn. U vindt hierover meer informatie op de pagina Ik ontvang pensioen.

Uw jaaropgave is een apart document en versturen wij vanaf eind januari. De jaaropgave omvat alle gegevens die nodig zijn voor de belastingaangifte 2019.

Digitaal of per post?
Digitale deelnemers kunnen deze documenten vinden in Mijn PME. U krijgt een e-mail als uw document klaar staat. Krijgt u uw pensioenoverzicht en jaaropgave per post? Dat blijft mogelijk. Overstappen naar #allepostdigitaal kan altijd. Dit door in te loggen in Mijn PME. Dat scheelt veel papier – dus bomen – en postzegels. Tot begin februari maakt u bovendien kans op gratis theaterkaartjes.

eIDAS: voor gepensioneerden in het buitenland
Voor gepensioneerden die in het buitenland wonen, is het vanaf nu ook mogelijk om in te loggen in mijn PME met eIDAS. Dit is een Europees erkend inlogmiddel. En geldt voor inwoners van België, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië en Spanje. Hierdoor heeft u nu ook al uw persoonlijke pensioeninformatie op één plek.