Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN
Gepubliceerd op 13 maart 2020

Nieuws over het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus vind je hier alle belangrijke maatregelen vanuit PME op een rij. In dit nieuwsbericht vind je steeds de laatste stand van zaken. Wij zullen dit bericht bij nieuwe ontwikkelingen updaten, zodat je op de hoogte blijft.

De uitbetaling van je pensioen gaat gewoon door
Ontvang je van ons pensioen? Je pensioen wordt gewoon op de gebruikelijke data overgemaakt. Je pensioen staat op deze dag of 1 dag later op je rekening. Soms zit er een dag vertraging in.

Het coronavirus heeft géén impact op het nabestaandenpensioen
Volgens berichten in de media zouden verschillende pensioenfondsen geen partner- of wezenpensioen uitbetalen als een deelnemer is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Bij ons is dit niet het geval. PME keert deze pensioenen gewoon uit. Het coronavirus heeft dus géén impact op het nabestaandenpensioen. Ook bij arbeidsongeschiktheid blijft PME de huidige voorwaarden hanteren.

Ondertekening van uw Attestatie de Vita (Bewijs van in leven zijn) nu niet nodig
Ontvangt u pensioen van PME en woont u in het buitenland? Dan kan het lastig zijn om in deze periode uw 'Bewijs van in leven zijn' te laten invullen door de overheid, gemeente of notaris. Daarom hebben wij besloten de komende tijd geen ‘Bewijs van in leven’ meer op te vragen. Uw pensioenuitkering loopt gewoon door. Heeft u al een herinnering van ons ontvangen? Hier hoeft u niets mee te doen. Na 1 juli informeren we via deze website over het vervolg. U krijgt van ons persoonlijk bericht wanneer we wel weer een ondertekend exemplaar van uw 'Bewijs van in leven zijn' vragen.

Bijeenkomsten tot 1 juni zijn geannuleerd
Vanwege de maatregelen van het kabinet annuleren ook wij onze bijeenkomsten, in ieder geval tot 1 juni. Dit betekent dat de onze gepensioneerdenbijeenkomsten en werkgeverscursussen niet doorgaan.

De volgende gepensioneerdenbijeenkomsten gaan niet door:

  • Woensdag 11 maart in Goes is verplaatst naar maandag 21 september
  • Maandag 30 maart in Doetinchem is verplaatst naar dinsdag 13 oktober
  • Woensdag 19 mei in Amsterdam is verplaatst naar woensdag 3 maart 2021

De bijeenkomsten die wel doorgaan vindt u hier.

De volgende werkgeverscursussen gaan niet door:

  • Dinsdag 5 mei in Duiven is verplaatst naar 5 november
  • Donderdag 7 mei in Groningen is verplaatst naar 12 november.

De werkgeverscursussen vanaf 4 juni vinden wel plaats. De lijst met data vindt u hier.

Geen afspraken op locatie met consulenten
Heb je een afspraak op kantoor of bij je werkgever met een van onze consulenten? Deze gesprekken kunnen helaas niet doorgaan. Natuurlijk kunnen zij je helpen via e-mail of telefoon.

Daarnaast kunnen wij geen extern bezoek ontvangen tot 20 mei. Wij kunnen je daarom helaas niet helpen op kantoor. Mocht je een vraag hebben, dan kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Klanteninformatie.

Postbezorging in het buitenland vertraagd of niet mogelijk door coronavirus
PostNL heeft aangegeven dat de bezorging van post van en naar het buitenland door het coronavirus niet altijd mogelijk is. Landen nemen verschillende maatregelen die invloed hebben op de postbezorging. Hierdoor is de bezorging soms vertraagd of helemaal niet mogelijk. Om welke landen dit gaat, kun je terugvinden op de website van PostNL. Hier word je op de hoogte gehouden van de situatie. Woon je in het buitenland en verwacht je post van PME? Neem dan contact met ons op.

Bijgewerkt op donderdag 7 mei 2020