Gepubliceerd op 13 maart 2020

Nieuws over het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus vind je hier alle belangrijke maatregelen vanuit PME op een rij. In dit nieuwsbericht vind je steeds de laatste stand van zaken. Wij zullen dit bericht bij nieuwe ontwikkelingen updaten, zodat je op de hoogte blijft.

De uitbetaling van je pensioen gaat gewoon door
Ontvang je van ons pensioen? Je pensioen wordt gewoon op de gebruikelijke data overgemaakt. Je pensioen staat op deze dag of 1 dag later op je rekening. Soms zit er een dag vertraging in.

Het coronavirus heeft géén impact op het nabestaandenpensioen
Volgens berichten in de media zouden verschillende pensioenfondsen geen partner- of wezenpensioen uitbetalen als een deelnemer is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Bij ons is dit niet het geval. PME keert deze pensioenen gewoon uit. Het coronavirus heeft dus géén impact op het nabestaandenpensioen. Ook bij arbeidsongeschiktheid blijft PME de huidige voorwaarden hanteren.

Bijeenkomsten tot 1 juni zijn geannuleerd
Vanwege de maatregelen van het kabinet annuleren ook wij onze bijeenkomsten, in ieder geval tot 1 juni. Dit betekent dat de onze gepensioneerdenbijeenkomsten en werkgeverscursussen niet doorgaan.

De volgende gepensioneerdenbijeenkomsten gaan niet door:

  • Woensdag 11 maart in Goes is verplaatst naar maandag 21 september
  • Maandag 30 maart in Doetinchem is verplaatst naar dinsdag 13 oktober
  • Woensdag 19 mei in Amsterdam is verplaatst naar woensdag 3 maart 2021

De bijeenkomsten die wel doorgaan vindt u hier.

De volgende werkgeverscursussen gaan niet door:

  • Dinsdag 5 mei in Duiven is verplaatst naar 5 november
  • Donderdag 7 mei in Groningen wordt verplaatst naar een ander moment. Hierover volgt informatie.

De werkgeverscursussen vanaf 4 juni vinden wel plaats. De lijst met data vindt u hier.

Geen afspraken op locatie met consulenten
Heb je een afspraak op kantoor of bij je werkgever met een van onze consulenten? Deze gesprekken kunnen helaas niet doorgaan. Natuurlijk kunnen zij je helpen via e-mail of telefoon.

Daarnaast kunnen wij geen extern bezoek ontvangen tot 28 april. Wij kunnen je daarom helaas niet helpen op kantoor. Mocht je een vraag hebben, dan kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Klanteninformatie.

Bijgewerkt op vrijdag 3 april 2020