Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN
Gepubliceerd op 21 januari 2019

PME en PMT investeren 150 miljoen euro in technologiefonds

Pensioenfondsen PME en PMT investeren 150 miljoen euro in het technologiefonds Innovation Industries Fund II. Dit fonds richt zich op Nederlandse technologie start-ups.

Innovation Industries wil hoogwaardige kennis versneld omzetten in succesvolle (internationale) bedrijven en bestaande hightechbedrijven (zogenaamde scale-ups) ondersteunen bij hun groei door ervoor te zorgen dat ondernemingen succesvol op eigen benen kunnen staan, voordat ze worden verkocht. Deze veelbelovende Nederlandse ondernemingen komen voort uit de vier technische universiteiten en TNO. Het doel van de investeringen is om op lange termijn rendement te genereren. Daarnaast wil Innovation werkgelegenheid creëren en het Nederlandse hightech ecosysteem verbeteren.

Impact
Zowel PME als PMT is enthousiast over de investering in Innovation Industries II. Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder PME: ‘Nederland heeft unieke technologische kennis in huis, dat zien we bij heel veel bedrijven die bij ons zijn aangesloten. Beleggen in veelbelovende technologieën betekent beleggen in onze eigen industrie. Met het fonds kunnen we impact hebben op ontwikkelingen in innovatie én het creëren van werkgelegenheid. Hartwig Liersch, Chief Investment Officer PMT sluit zich daarbij aan: ‘We zijn gebaat bij behoud en groei van de Nederlandse industrie. Innovatie is daarbij cruciaal en het is mooi dat wij daar op deze manier aan kunnen bijdragen.’