Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN
Gepubliceerd op 24 maart 2020

Tijdelijke maatregel voor het later betalen van de pensioenpremie

Het coronavirus raakt ons allemaal. In onze sector zijn er bedrijven die nu geheel of gedeeltelijk gesloten zijn. Hierdoor is de omzet stil gevallen, terwijl de kosten doorlopen. De overheid heeft hiervoor een Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aangekondigd. Deze maatregel wordt de komende weken concreet gemaakt. Voor de pensioenpremie betekent dit het volgende.

Pensioenpremie kan later worden betaald
In de eerste week van april ontvang je de maandnota voor de pensioenpremie. Normaal gesproken is de betalingstermijn 2 weken. Dit kan voor jou als werkgever – als gevolg van de economische impact van het coronavirus – lastig zijn. In dat geval is het mogelijk om de pensioenpremie later te betalen. PME is hierin coulant. De betalingstermijn hebben wij tijdelijk verlengd tot 8 weken. Dit geldt zowel voor de nota van april als ook die van de maand mei.

Het is niet nodig contact op te nemen met PME als je gebruik wil maken van de langere betalingstermijn van 8 weken. Natuurlijk geldt dat als je bedrijf binnen de reguliere termijn kan betalen, dit gewenst is.

De maatregel is tijdelijk
Deze coulance van PME is tijdelijk en kan dus altijd worden aangepast. De maatregel is in afwachting van de exacte uitwerking van de nieuwe overheidsregeling Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Doel hiervan is om op een snellere en gemakkelijkere wijze werktijdverkorting toe te passen en de liquiditeitspositie van bedrijven zo min mogelijk in gevaar te brengen. Wij gaan ervan uit dat deze nieuwe regeling van het kabinet ook een oplossing biedt voor de betaling van de pensioenpremies.

Hoe nu verder?
PME volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt je op de hoogte van nieuw beleid via extra werkgeversnieuwsbrieven. Daarnaast is onze website altijd actueel.
Wij wensen jou en je medewerkers succes en vooral gezondheid toe om in deze onrustige tijden de organisatie draaiende te houden.