Gepubliceerd op 30 juni 2020

Nieuws over het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus vind je hier alle belangrijke maatregelen vanuit PME op een rij. In dit nieuwsbericht vind je steeds de laatste stand van zaken. Wij zullen dit bericht bij nieuwe ontwikkelingen updaten, zodat je op de hoogte blijft.

De uitbetaling van je pensioen gaat gewoon door
Ontvang je van ons pensioen? Je pensioen wordt gewoon op de gebruikelijke data overgemaakt. Je pensioen staat op deze dag of 1 dag later op je rekening. Soms zit er een dag vertraging in.

Het coronavirus heeft géén impact op het nabestaandenpensioen
Volgens berichten in de media zouden verschillende pensioenfondsen geen partner- of wezenpensioen uitbetalen als een deelnemer is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Bij ons is dit niet het geval. PME keert deze pensioenen gewoon uit. Het coronavirus heeft dus géén impact op het nabestaandenpensioen. Ook bij arbeidsongeschiktheid blijft PME de huidige voorwaarden hanteren.

Opvragen Attestatie de Vita (Bewijs van in leven zijn) start weer vanaf juli
Ontvang je pensioen en woont je in het buitenland? Dan was het voor je door de coronacrisis lastiger om je ‘Bewijs van in leven zijn’ te laten invullen door overheid, gemeente of notaris. Daarom besloten wij deze tot 1 juli niet bij je op te vragen en uw pensioenuitkering door te laten lopen. Nu de meeste landen versoepelingen aankondigen, starten wij onze uitvraag van ‘Bewijs van in leven zijn’ weer op. Je ontvangt hierover persoonlijk bericht van ons. 

Lukt het je niet om het ‘Bewijs van in leven zijn’ te laten ondertekenen? Neem dan contact met ons op, we verlengen je pensioenuitkering dan met 3 maanden.

Gepensioneerdenbijeenkomsten in het najaar
Vanwege het coronavirus hebben we een aantal bijeenkomsten moeten annuleren. In het najaar hopen wij je weer te mogen ontmoeten. Dit zal op een andere manier plaatsvinden, want veiligheid en gezondheid staan voorop. Hoe dit er precies uitziet, is nu nog niet bekend. Je vind hier altijd de actuele informatie.

Afspraak met de pensioenconsulent
Onze consulenten starten weer met gesprekken op locatie. Wil je een afspraak maken? Neem contact met hen op. Natuurlijk kunnen zij je helpen via e-mail of telefoon.

Wil je wel een persoonlijk gesprek maar liever nog niet ergens op locatie? Om een goed alternatief te bieden, is PME een nieuwe service gestart namelijk beeldbellen. Je kunt je nu online laten adviseren over je pensioenmogelijkheden in een persoonlijk gesprek met een van onze consulenten. Lees hier meer over beeldbellen met de pensioenconsulent.