Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Wie zijn er betrokken bij PME?

Bij PME krijg je je inleg dubbel en dwars terug. We beleggen het pensioengeld verantwoord en streven ernaar steeds minder kosten te maken. Dat gaat niet vanzelf. De mensen die werken voor PME zijn hier dagelijks mee bezig. Zo komen we samen tot een goed pensioen. 

Organisatie pensioenfonds

De sociale partners gaan over de arbeidsvoorwaarden van de sector, waar pensioen er 1 van is. Werkgeversorganisatie is FME. Werknemersorganisaties zijn FNV, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2. Samen zijn zij de sociale partners van PME. Zij stellen de pensioenregeling samen én bepalen wie er in het PME-bestuur zit.

Het bestuur bestaat uit 12 mensen die – de naam zegt het al – het pensioenfonds besturen; 3 van hen geven leiding aan het bestuursbureau en bewaken het dagelijkse reilen en zeilen van het fonds. De andere 9 bestuursleden vertegenwoordigen de werkgevers, werknemers en gepensioneerden. Zij vervullen hun rol naast andere functies. Ze helpen het fonds te het besturen en stemmen mee over belangrijke besluiten. Bijvoorbeeld over de communicatie en de beleggingen.

Het bestuursbureau ondersteunt het bestuur en houdt toezicht op de uitvoering van de pensioenregeling. Er werken deskundigen met kennis van vermogensbeheer, pensioenbeleid, financiën en communicatie.

De pensioenconsulenten beantwoorden vragen van werkgevers en werknemers in een persoonlijk gesprek. Ook werken we samen met andere partijen. Zij verzorgen de administratie en de beleggingen bijvoorbeeld. Bij Wat doen wij? lees je hier meer over.

Controlerende organen

We willen zeker weten dat we niets over het hoofd zien. Daarnaast moeten we ons aan wet- en regelgeving houden. Daarom worden we grondig gecontroleerd. Bijvoorbeeld door het verantwoordingsorgaan, door DNB en AFM.