Toegankelijkheid
Tekstgrootte
A A A
NL EN

De regeling

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor je werknemers. Als werkgever regel je het pensioen samen met PME. Hierdoor zorgen we met elkaar voor een goede financiële toekomst voor de werknemers in de metaal- en technologische industrie.

Hoe zit onze regeling in elkaar?

Als werkgever neem je standaard deel aan onze basisregeling. Je meldt je werknemers hiervoor aan als zij in dienst komen. Je werknemer bouwt ouderdoms-, partner- en wezenpensioen op. Hij of zij bouwt pensioen standaard op tot de AOW-leeftijd. Hiervoor moet pensioenpremie betaald worden. Dit doe je samen met je werknemer. Wij sturen je elke maand een factuur voor de pensioenpremie voor al je werknemers. Vervolgens houd je de pensioenpremie in op het salaris van je werknemer, waarbij je zelf de hoogte bepaalt. Het maximale percentage dat je mag inhouden, vind je terug in de cao en de kerncijfers.

Bij PME hebben we – naast de basisregeling – ook een aantal aanvullende mogelijkheden. Je kiest als werkgever zelf of je een aanvullende regeling aanbiedt aan je werknemers.

Naast de pensioenregeling voerde PME ook de VEP-regeling uit. Dit was een overgangsregeling uit het verleden die liep tot en met 2020. Dat betekent dat wij op 31 december 2020 het voorwaardelijke extra pensioen van deelnemers geboren in 1960 tot en met 1972 in hebben gekocht. Als jouw werknemer recht hierop had, ontvang hij of zij in april 2021 een persoonlijke brief over de hoogte van dit pensioen. Dit pensioen is bij deze werknemers toegevoegd aan het opgebouwde pensioen.

 

Wat zijn de belangrijkste kerncijfers?

Om de pensioenregeling goed te kunnen uitvoeren is een aantal belangrijke cijfers nodig. Denk hierbij aan het premiepercentage dat wij hanteren of het grensbedrag waarover je werknemers pensioen opbouwen. Elk jaar publiceren wij daarom in december onze kerncijfers voor het jaar erna.

Meer over kerncijfers

Goed om te weten

  • De pensioenopbouw stopt op de datum dat het dienstverband eindigt. Dit is van rechtswege uiterlijk op de AOW-leeftijd. Let op: de pensioenopbouw en premiebetaling stopt op de laatste dag van de maand voorafgaand aan de AOW-leeftijd.