Overslaan en naar inhoud gaan

Over PME

PME zorgt voor een goed, betaalbaar, duurzaam en persoonlijk pensioen. Voor de 1.432 werkgevers, 166.000 actieve deelnemers en 167.000 gepensioneerden in de metaal- en technologische industrie. Dat is waar PME elke dag voor werkt. 

Wat we doen

PME voert de pensioenregelingen uit die de sociale partners in de sector met elkaar hebben afgesproken. Zo werken we aan een pensioen dat past bij ieders omstandigheden en wensen. We verzorgen pensioen voor later, ook voor je nabestaanden en we hebben voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid of verlof.

Lees wat we doen

Hoe we ervoor staan

De dekkingsgraad is letterlijk de graadmeter van onze financiële situatie. Het geeft de verhouding weer tussen ons vermogen en het bedrag dat nodig is voor alle pensioenuitkeringen nu en in de toekomst.

Bekijk de actuele dekkingsgraad

Hoe we samenwerken

PME is het pensioenfonds van én voor de mensen in de metaal- en technologische industrie. In het bestuur zitten daarom vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties, vakbonden en pensioengerechtigden. Ook werken we nauw samen met sociale partners binnen en buiten de bedrijfstak.

Lees hoe we samenwerken