Overslaan en naar inhoud gaan

Over PME

PME is het pensioenfonds voor mensen die werken in de metaal-en techindustrie.
Een sector die in het hart zit van alle veranderingen waar we als mensheid voor staan. En zo letterlijk de toekomst maakt. Wie in deze sector werkt, moet ook z’n eigen toekomst kunnen maken. Daar dragen wij met trots aan bij.

PME: pensioenfonds van en voor de toekomstmakers

Een goed pensioen

Een goed pensioen regel je het beste met zoveel mogelijk mensen samen. Zo deel je risico’s en profiteer je van betere rendementen. Tegelijkertijd is een pensioen iets heel persoonlijks. Het gaat om jouw leven en hoe jij dat invulling geeft, nu en straks. Op dat snijvlak, van samen en persoonlijk, zorgt PME al ruim 75 jaar voor de grootst mogelijke opbrengst, financieel en maatschappelijk.

Een duurzaam pensioen

Een pensioen is meer waard in een duurzame wereld. Vanuit die overtuiging zijn we al heel vroeg met deelnemers en werkgevers het gesprek aangegaan om fossielvrij te worden en onze hele beleggingsportefeuille te verduurzamen. We investeren in hernieuwbare energie, in ontwikkeling van circulaire bouw en materialen, en in toegankelijke zorg. Zo levert jouw premie veel meer op dan alleen een goed pensioen.

“Onze duurzame overtuigingen sluiten goed aan bij die van PME” - Koos Spierings van Spierings Mobile Cranes. Lees meer.

Een betaalbaar pensioen

De mensen die werken in onze sector kunnen rekenen op een goed inkomen als ze met pensioen gaan. Die zekerheid bieden we door gedegen en verstandig met hun premie om te gaan, en tegelijkertijd voorop te lopen in de veranderingen die onze samenleving doormaakt. Daarbij letten we uiteraard op de kosten. Uit iedere ingelegde euro halen we zo veel mogelijk pensioen. Waarbij we een deel van de premie weer investeren in de tech wereld waarvan we onderdeel zijn.

Een persoonlijk pensioen

We zijn doorlopend met werkgevers en deelnemers in gesprek. Zodat we begrijpen wat hen beweegt. Waar ze kansen zien en waar zorgen zitten. Zelf onderdeel zijn van hun wereld. En we bieden hen de dienstverlening die ze mogen verwachten. Met eenvoudige antwoorden, heldere adviezen en slimme tools die inzicht geven in het inkomen voor later. Want wie werkt in de sector die de toekomst maakt, moet ook z’n eigen toekomst kunnen maken.

“Het pensioen bij PME is een belangrijk onderdeel van onze arbeidsvoorwaarden” - Arjen Marrink van Hyster-Yale. Lees meer.