Overslaan en naar inhoud gaan

Hyster-Yale over het belang van goede informatievoorziening

Arjen Marrink is HR-manager bij heftruckfabrikant Hyster-Yale. Bij de Nijmeegse vestiging van dit internationale bedrijf worden de grote heftruckvarianten geassembleerd, naast het werk aan innovaties en productverbeteringen. Verder is Hyster-Yale bezig met duurzame heftrucks, vertelt de HR-manager.

“Het pensioen bij PME is een belangrijk onderdeel van onze arbeidsvoorwaarden”

“Hyster-Yale heeft in Nijmegen een heftruck op waterstof ontwikkeld en gebouwd. De eerste machines rijden nu in het veld. Samen met andere bedrijven, scholen en universiteiten werken we aan de nieuwe krachtbron, de infrastructuur en kennisontwikkeling op het gebied van de energietransitie.

Hoewel Hyster-Yale een internationaal bedrijf is, heeft het in Nijmegen ook heel duidelijk een lokale identiteit; we zitten hier al zeventig jaar en we zijn trots op die historie. Mensen werken ook lang bij ons, soms wel vijftig jaar. Niet voor niets zijn we ook trots op ons team. Ook al zijn we diepgeworteld in Nijmegen ons team wordt steeds diverser; er werken mensen bij ons uit alle delen van de wereld.

Hyster-Yale heeft een goed arbeidsvoorwaardenpakket en het pensioen bij PME is daar een belangrijk onderdeel in. Zowel onze huidige als toekomstige medewerkers willen we bewust maken dat ze een goed pensioen opbouwen. Dat is goed geregeld bij PME. We organiseren elk jaar een pensioenbijeenkomst, er komt dan een consulent van PME langs om te vertellen over pensioen. Daar komen vooral oudere collega’s op af, met name mensen die tegen hun pensioen aan zitten. Ook voor jongere medewerkers is het onderwerp belangrijk, maar ik merk dat pensioen bij veel medewerkers niet echt leeft. Een tijd geleden hadden we drie PME-bestuursleden op bezoek. Een van de ideeën uit dat bezoek was om een bijeenkomst speciaal voor jongeren te organiseren. Het is belangrijk om die generatie te bereiken, zeker ook nu het pensioenstelsel verandert. Daarin moeten we samen optrekken. Goede informatievoorziening is heel belangrijk.”