Overslaan en naar inhoud gaan

CEO Spierings over het maximale doen voor mens, natuur en milieu

Koos Spierings is CEO van Spierings Mobile Cranes in Oss, dat mobiele torenkranen ontwikkelt, bouwt en onderhoudt. De klanten van dit familiebedrijf zitten veelal in Europa, maar ook (ver) daarbuiten. Duurzaamheid is een van de speerpunten in het beleid, vertelt de CEO.

“Onze duurzame overtuigingen sluiten goed aan bij die van PME”

“Sinds 2010 is Spierings Mobile Cranes aangesloten bij PME. Wij hebben een premievrij pensioen, omdat we goed voor onze mensen willen zorgen. Zij zijn ons grootste kapitaal. Daarom willen we dat ze een goede oude dag hebben. PME helpt ons daarbij door onze medewerkers te adviseren over hun pensioen. Niet voor niets komt de PME-consulent regelmatig bij ons langs.

Dat PME zich inzet voor een duurzaam pensioen, bijvoorbeeld door niet meer te beleggen in fossiele brandstoffen, sluit goed aan bij onze overtuiging om het maximale te doen voor mens, natuur en milieu. We hebben namelijk, als eerste de keus gemaakt om alleen nog maar hybride bouwkranen te bouwen en leveren. Daarmee is Spierings Mobile Cranes het eerste bedrijf ter wereld dat uitsluitend kranen bouwt die volledig elektrisch hijsen. Onze kranen rijden op de dieselmotor naar de bouwplaats en eenmaal daar doen ze hun werk op stroom. Onze City Boy kan zelfs ook elektrisch rijden. Elke bouwplaats heeft tegenwoordig een stroomaansluiting. Omdat we standaard een accupakket in onze machines inbouwen, kunnen we met een kleine bouwstroomaansluiting al volledig elektrisch werken. Dat is de grote kracht van onze machines.

Ook in onze bedrijfsvoering zijn we zo duurzaam mogelijk. Sinds 2019 hebben we 5.200 zonnepanelen op het dak van onze fabriek liggen. We hebben het grootste zonnedak van Oss. Een groot deel van die opgewekte energie gebruiken we zelf, de rest leveren we terug aan het net. Zo proberen we op allerlei manieren te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving, met zo min mogelijk negatieve effecten op onze omgeving en het milieu."