Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Buitenland

Van veel veranderingen die effect hebben op uw pensioen krijgen wij automatisch bericht. Maar als u in het buitenland woont of gaat wonen, is dit niet zo. In sommige gevallen is het belangrijk dat u zelf actie onderneemt.

Verhuizen naar of in het buitenland

Geef uw adresgegevens in het buitenland altijd door aan de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) via één van de RNI-gemeenten. Wij ontvangen dan automatisch bericht. Meer informatie hierover vindt u op rvig.nl/brp/rni.

Sleutels in deur

Bewijs van in leven zijn

Als u pensioen ontvangt in het buitenland, controleren wij elk jaar of u daar nog recht op hebt. Daarvoor hebben we een bewijs nodig dat u nog leeft. Dit heet ook wel Attestatie de Vita. Als u dit formulier laat invullen en terugstuurt, kunnen we uw pensioen blijven uitbetalen.

U kunt bij de volgende instanties terecht voor de ondertekening van het formulier:

 • Ambassade
 • Consulaat
 • Gemeente
 • (Huis)arts
 • Notaris
 • Plaatselijke overheid, zoals ambtenaar bevolkingsregister

Daarnaast accepteren we voor Australië, Canada, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika ook een advocaat, politie of kantonrechter (Justice of Peace).

U heeft in totaal drie maanden de tijd om het formulier te laten invullen en ondertekenen en terug te sturen. U ontvangt na zes weken een herinneringsbericht als wij nog niets hebben ontvangen. Lukt het niet om het ‘Bewijs van in leven zijn’ te laten ondertekenen? Neem dan contact met ons op.

Blijf digitaal op de hoogte

Als u in het buitenland woont, ontvangt u natuurlijk gewoon informatie en nieuws over uw pensioen. Dit kan per post. Maar steeds meer pensioenpost, zoals uw jaaropgave, kunnen we digitaal sturen. Dat is sneller en schoner.

Stap over op digitale post

 1. Geef uw mailadres door
  Log in op Mijn PME en geef uw e-mailadres door.

 2. Kies wat u digitaal wil ontvangen
  Ga naar ‘Hoe ontvang ik mijn post’ en geef hier aan of u uw pensioenpost en het PME magazine, dat we 2 keer per jaar versturen, digitaal wil ontvangen. U kunt zich hier ook aanmelden voor onze e-mailnieuwsbrief. Deze sturen we elk kwartaal naar gepensioneerden. Hierin geven wij informatie over bijvoorbeeld de financiële situatie. 

  Wilt u uw pensioenpost liever weer per post ontvangen? Dan kunt u uw keuze hier altijd weer aanpassen.

Inloggen op Mijn PME

Voor u beschikbaar