Overslaan en naar inhoud gaan

Generatiepact

Het Generatiepact is een extra regeling vanuit de cao voor oudere werknemers in de Metalektro. Met deze regeling kan je werknemer minder gaan werken zonder minder pensioen op te bouwen. Je hoeft je werknemer niet bij ons aan te melden voor het Generatiepact. Lees hoe je werknemer hier aan deelneemt.

Het Generatiepact in het kort

Met het Generatiepact blijft je werknemer 100% pensioen opbouwen terwijl hij of zij minder gaat werken. Zo halen ze gezonder en fitter hun pensioen én blijven ze langer waardevol voor jouw bedrijf. Bovendien komt er ruimte vrij voor nieuwe collega's. Het Generatiepact heeft twee varianten.

VariantWerkenLoonPensioenopbouw
180%90%100%
270%85%100%

De pensioenopbouw bij PME loopt door op basis van het oorspronkelijke pensioengevende salaris van de werknemer.

Deelname Generatiepact hoef je niet door te geven

Werknemers die meedoen aan het Generatiepact blijven dus 100% pensioen opbouwen. Daarom geef je met de uniforme pensioenaangifte het regelingloon en de verloonde uren voor regeling op die golden vóórdat je werknemer meedeed aan het Generatiepact. Daarover berekenen wij de pensioenpremie.

Goed om te weten: je hoeft je werknemer niet aan te melden voor het Generatiepact. Het aanleveren van de juiste loongegevens is voldoende. Verder hoef je niets te doen.

Vragen over uniforme pensioenaangifte?

Met de uniforme pensioenaangifte geef je de loongegevens van je werknemers aan ons door. Hoe dit precies werkt, verschilt per salarispakket. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de leverancier van je salarispakket.

Voorwaarden via Generatiepact Metalektro

  • Voor werknemers vanaf 60, 62 en 63 jaar.
  • De pensioenpremie blijft hetzelfde. Je kunt dezelfde premieverdeling gebruiken.
  • Het is niet mogelijk om tegelijkertijd gebruik te maken van deeltijdpensioen en het Generatiepact.

Het Generatiepact is een regeling vanuit de cao. Het is geen onderdeel van de pensioenregeling. Ga daarom voor alle voorwaarden naar de website van Generatiepact Metalektro