Overslaan en naar inhoud gaan

Generatiepact

Het Generatiepact is een extra regeling vanuit de cao voor oudere werknemers in de Metalektro. Met deze regeling kan je werknemer minder gaan werken zonder minder pensioen op te bouwen. Je meldt werknemers aan via de uniforme pensioenaangifte (upa). 

Het Generatiepact in het kort

Met het Generatiepact blijft je werknemer 100% pensioen opbouwen terwijl hij of zij minder gaat werken. Zo halen ze gezonder en fitter hun pensioen én blijven ze langer waardevol voor jouw bedrijf. Bovendien komt er ruimte vrij voor nieuwe collega's. Het Generatiepact heeft twee varianten.

VariantWerkenLoonPensioenopbouw
180%90%100%
270%85%100%

 

De pensioenopbouw bij PME loopt door op basis van het oorspronkelijke pensioengevende salaris van de werknemer.

Deelname Generatiepact geef je door met de upa

Voor werknemers die deelnemen aan het Generatiepact lever je de volgende gegevens aan met de uniforme pensioenaangifte (upa) via je salarispakket:

•    100% van het oude loon
•    100% van de oude gewerkte uren

Je geeft dus het loon en de uren op die golden vóór het Generatiepact. Op deze manier kunnen wij voor deze werknemers 100% pensioenopbouw berekenen.

Voorwaarden via Generatiepact Metalektro

  • Voor werknemers vanaf 60, 62 en 63 jaar.
  • De pensioenpremie blijft hetzelfde. Je kunt dezelfde premieverdeling gebruiken.
  • Het is niet mogelijk om tegelijkertijd gebruik te maken van deeltijdpensioen en het Generatiepact.

Het Generatiepact is een regeling vanuit de cao. Het is geen onderdeel van de pensioenregeling. Ga daarom voor alle voorwaarden naar de website van Generatiepact Metalektro