Overslaan en naar inhoud gaan

In 2020 geen verlaging


Het bestuur neemt pas eind januari formeel een besluit, maar we kunnen nu al vaststellen dat de pensioenen bij PME in 2020 gelijk blijven. Dit dankzij een maatregel van de minister en een stijging van de rente. PME sloot het jaar af met een dekkingsgraad net onder de 100%.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur: “Het was in alle opzichten een spannend jaar. Ik ben opgelucht voor al onze deelnemers en gepensioneerden dat we in 2020 de pensioenen niet hoeven te verlagen. Dit betekent allerminst dat we achterover kunnen leunen. De komende tijd werken we hard aan de invulling van een nieuw pensioencontract. Eén van de zaken waarvoor wij zullen strijden is dat een mogelijke verlaging in de toekomst niet meer afhankelijk is van één moment zoals nu het geval is. Een paar maanden geleden leek het er nog op dat we de pensioenen misschien wel met 8% zouden moeten verlagen. Een ingrijpende maatregel als een verlaging zou niet afhankelijk mogen zijn van een dagkoers.”

De dekkingsgraad van het einde van het jaar wordt bekendgemaakt op 23 januari tijdens de publicatie van de jaarcijfers. Op de website is altijd de meest actuele informatie te vinden.