Overslaan en naar inhoud gaan

Nicole Beuken onafhankelijk voorzitter PME


Nicole Beuken was vanaf maart 2008 (ruim 11 jaar) algemeen directeur van de Stichting Pensioenfonds ABP. Daarnaast is zij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Zuid-Limburg Oost in Heerlen, niet-uitvoerend bestuurslid van Rabobank pensioenfonds en voorzitter van de Raad van Toezicht bij Bedrijfstakpensioenfonds Vervoer. Met de aanvaarding van haar functie als voorzitter van PME beëindigt zij per 1 januari haar functies bij ABP en Vervoer.

Het bestuur van PME is ingericht volgens het zogenoemde omgekeerd gemengd model, bestaande uit een algemeen bestuur met uitvoerende en niet-uitvoerende bestuursleden. Nicole Beuken wordt in haar nieuwe rol voorzitter van zowel het algemeen bestuur als het niet-uitvoerend bestuur. Naast deze twee gremia is er een uitvoerend bestuur dat de dagelijkse leiding van het pensioenfonds heeft.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME: “Vanuit de samenwerkingsverbanden die wij onderling met de grote pensioenfondsen hebben kennen wij Nicole goed. Zij is een standvastige persoonlijkheid met veel ervaring en een uitgebreid netwerk in de pensioensector. Wij zijn als bestuur heel blij met haar komst in deze uitdagende tijd.”

Nicole Beuken: “In de afgelopen jaren heb ik met plezier samengewerkt met de bestuurders van PME. Net als ABP heeft PME de deelnemer hoog in het vaandel. Vooral de laatste jaren zie ik dat PME grote stappen heeft gemaakt om zich ook naar de buitenwereld goed op de kaart te zetten. Dat is belangrijk, vooral nu we in zwaar weer verkeren.

De thema’s die aan de orde komen zullen bekend zijn, maar PME werkt voor de metaal en technologische industrie. Dat zal dan ook een andere aanpak vereisen die aansluit bij de specifieke kenmerken van deze bedrijfstak. Ik zie ernaar uit om straks als voorzitter van het bestuur van PME mee te helpen richting te geven aan het pensioen van de toekomst.”