Overslaan en naar inhoud gaan

Wijzigingen voor Anw-hiaatpensioen vanaf 1 januari 2020


Vanaf 1 januari 2020 zijn de drie verzekerde bedragen Anw-hiaatpensioen aangepast. De drie verzekerde bedragen per 1 januari 2020 zijn:

  • € 7.100
  • € 11.600
  • € 16.000

De hoogte van de premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag, de leeftijd van de deelnemer en de leeftijd van de partner op 1 januari van het betreffende premiejaar. Een deelnemer kiest zelf het verzekerde bedrag en bepaalt daarmee de hoogte van de Anw-hiaatpensioenuitkering.

Medische waarborgen

Uw werknemer kan op de volgende momenten kiezen voor Anw-hiaatpensioen:

  • Bij aanvang van het dienstverband of;
  • Bij aanvang van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, samenlevingsovereenkomst of samenlevingsverklaring afgesloten bij een notaris.

Uw werknemer kiest binnen drie maanden voor Anw-hiaatpensioen

De verzekering voor Anw-hiaatpensioen gaat in op de datum waarop uw werknemer deelnemer wordt, trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of een samenlevingsovereenkomst of samenlevingsverklaring bij een notaris is afgesloten.

Uw werknemer heeft een maand de tijd om te reageren op onze offerte. Nadat wij de ondertekende offerte hebben ontvangen, krijgt uw werknemer van ons een deelnamebewijs. Uw werknemer is dan verzekerd voor Anw-hiaatpensioen vanaf de ingangsdatum op het deelnamebewijs.

Medische waarborgen na drie maanden

Kiest uw werknemer voor Anw-hiaatpensioen later dan drie maanden? In dat geval vragen wij aanvullende medische waarborgen. Wij informeren uw werknemer daarover na ontvangst van de ondertekende offerte.

Wordt de deelname aan Anw-hiaatpensioen vervolgens geaccepteerd na de beoordeling? De ingangsdatum is dan gelijk aan de datum van het verzoek van uw werknemer.