Overslaan en naar inhoud gaan

Verlof

Verlof van uw werknemers geeft u op de volgende wijze door:

Betaald ouderschapsverlof (maximaal 9 weken)

Het aanleveren van gegevens over betaald ouderschapsverlof via upa is in 2022 nog niet mogelijk. Tot 1 januari 2023 geeft u betaald ouderschapsverlof daarom door via de code ‘onbetaald ouderschapsverlof’. De pensioenopbouw blijft hierdoor 100%. Hierdoor wordt (vooralsnog) net zoals bij onbetaald ouderschapsverlof 50% van de premie over de verlofuren in rekening gebracht. Zodra betaald ouderschapsverlof wel is opgenomen in upa, wordt dit 100%.  

Onbetaald ouderschapsverlof (maximaal 26 weken)

Bespreek met uw werknemer of hij of zij pensioen wil opbouwen over de onbetaalde ouderschapsverlofuren. U geeft vervolgens de keuze en de ouderschapsverlofperiode aan ons door via upa. Wil de werknemer de pensioenopbouw door laten lopen, dan betaalt u over de onbetaalde ouderschapsverlofuren 50% van de premie. U heeft de mogelijkheid dit bij uw werknemer in rekening te brengen.

Let op! Als er al gebruik is gemaakt van de 9 weken betaald ouderschapsverlof, dan heeft de werknemer nog recht op 26-9=17 weken onbetaald ouderschapsverlof. 

Aanvullend geboorteverlof (5 x het aantal uren van de werkweek van de werknemer)

Tijdens het aanvullende geboorteverlof loopt de pensioenopbouw gewoon door alsof de werknemer het volledige aantal uren per week werkt. Hiervoor hoeft u niets aan ons door te geven.