Overslaan en naar inhoud gaan

Verlof

Een werknemer kan ouderschapsverlof of aanvullend geboorteverlof opnemen. Lees hoe u dat aan ons doorgeeft en wat dit betekent voor de pensioenopbouw.

Betaald ouderschapsverlof (maximaal 9 weken)

U geeft betaald ouderschapsverlof door met de code ‘BOV’. De 50% premiekorting vervalt. Tijdens het betaald ouderschapsverlof geeft u het volledige aantal uren door dat de werknemer zou werken zonder verlof. Hierdoor blijven de premie en pensioenopbouw volledig doorlopen.

Onbetaald ouderschapsverlof (maximaal 26 weken)

Bespreek met uw werknemer of hij of zij pensioen wil opbouwen over de onbetaalde ouderschapsverlofuren. U geeft vervolgens de keuze en de ouderschapsverlofperiode aan ons door via upa. Wil de werknemer de pensioenopbouw door laten lopen, dan betaalt u over de onbetaalde ouderschapsverlofuren 50% van de premie. U heeft de mogelijkheid dit bij uw werknemer in rekening te brengen.

Let op! Als er al gebruik is gemaakt van de 9 weken betaald ouderschapsverlof, dan heeft de werknemer nog recht op 26-9=17 weken onbetaald ouderschapsverlof. 

Aanvullend geboorteverlof (5 x het aantal uren van de werkweek van de werknemer)

Tijdens het aanvullende geboorteverlof loopt de pensioenopbouw gewoon door alsof de werknemer het volledige aantal uren per week werkt. U blijft hetzelfde aantal uur doorgeven als voordat het aanvullend geboorteverlof begon.