Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Anw-hiaatpensioen

Bij PME is een compleet pensioenpakket geregeld voor jouw werknemers. Zo is er een uitkering voor de partner geregeld wanneer je werknemer overlijdt. Is dit partnerpensioen niet genoeg om van rond te komen? Dan kan je werknemer Anw-hiaatpensioen verzekeren. Deze verzekering zorgt voor extra partnerpensioen. De partner ontvangt dit extra partnerpensioen tot hij of zij AOW krijgt.

Je bent als werkgever verplicht om mee te werken als je werknemer deze verzekering wil afsluiten. Meer relevante informatie voor je werknemers vind je op Anw-hiaatpensioen voor deelnemers.

Je werknemer regelt de verzekering zelf

Je werknemer kiest zelf of hij of zij aanvullend de verzekering afsluit of niet. Het afsluiten kan snel en eenvoudig via Mijn PME bij ‘Direct regelen’. We nemen hem of haar daar stap voor stap mee door de aanvraag.

Een andere mogelijkheid is via een formulier dat we per post sturen als een werknemer:

  • Nieuw in dienst is en een partner heeft
  • Net getrouwd is of een nieuwe geregistreerd partner heeft
  • Een samenlevingsovereenkomst of -verklaring heeft en dit aan ons heeft doorgegeven.

We sturen geen brief en formulier naar je werknemers als wij weten dat je Anw-hiaatpensioen bij een andere partij hebt geregeld.

Wanneer gaat de verzekering in?

Heb jij je werknemer meer dan 3 maanden na indiensttreding aangemeld bij PME pensioenfonds? Dan gaat de verzekering in op het moment dat hij of zij de offerte ondertekent. Een voorwaarde is dat je werknemer binnen 3 maanden na het versturen van deze offerte reageert. Wijs hen hierop en voorkom daarmee aanvullende medische vragen voor je werknemer.

 

Maandelijkse facturatie premie

We factureren de premie elke maand. Je bepaalt zelf of je (een deel van) de premie in rekening brengt op het brutosalaris van je werknemer. We sturen elke twee weken een overzicht van de werknemers die de verzekering hebben afgesloten, beëindigd en het bedrag hebben gewijzigd.