Overslaan en naar inhoud gaan

Extra pensioen tot je partner AOW krijgt

Als je overlijdt, krijgt je partner een levenslang partnerpensioen van PME. Je kunt daarnaast ook een tijdelijk extra partnerpensioen verzekeren (Anw-hiaatpensioen). Bij jouw overlijden krijgt je partner dan naast het levenslange partnerpensioen van PME een tijdelijk extra pensioen tot hij of zij AOW krijgt.

Waarom kies je tijdelijk extra partnerpensioen?

Als je overlijdt, krijgt je partner een levenslang partnerpensioen van PME. Misschien heeft je partner ook nog recht op een levenslang partnerpensioen bij andere pensioenfondsen. Op de website Mijnpensioenoverzicht.nl lees je hoeveel dat is. Als Mijnpensioenoverzicht.nl niet al jouw gegevens heeft, kun je contact opnemen met één van onze experts. 

Daarnaast heeft je partner mogelijk recht op een (gedeeltelijke) Anw-uitkering van de overheid. Kijk voor meer informatie over de Anw-uitkering op de website SVB.nl. 

Mogelijk zijn het levenslange partnerpensioen en de Anw-uitkering samen niet genoeg voor je partner om van rond te komen na jouw overlijden. Dan kun je voor tijdelijk extra partnerpensioen kiezen. 

Tijdelijk extra partnerpensioen is niet voor iedereen nodig

Heeft jouw partner zelf voldoende inkomsten na jouw overlijden of heb je zelf of via je werkgever een andere verzekering afgesloten? Dan is tijdelijk extra partnerpensioen waarschijnlijk niet nodig. 
Voor extra inkomsten voor je partner na zijn of haar AOW-leeftijd is tijdelijk extra partnerpensioen geen oplossing. Want deze aanvullende regeling stopt automatisch op de AOW-leeftijd.

Op welk moment kies je voor tijdelijk extra partnerpensioen?

Bouw je al pensioen bij ons op en ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Dan sturen we je automatisch een offerte voor tijdelijk extra partnerpensioen. Dat geldt ook als je een nieuwe deelnemer bent en je partner bij ons bekend is of als je later gaat samenwonen en je partner bij ons aanmeldt. 

Verzeker tijdelijk extra partnerpensioen voor je partner
  • Heb je een pensioennummer? Vul het aanvraagformulier in en stuur het op. In een paar minuten heb je de aanvraag gedaan.
  • Je pensioennummer vind je onder het kopje ‘kenmerk’ bovenaan onze brieven.
  • Je kunt op het formulier kiezen uit 3 verschillende verzekerde bedragen.

Let op: vraag het tijdelijk extra partnerpensioen binnen 3 maanden aan nadat je een nieuwe baan hebt, getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Een medische check is dan niet nodig. Na die 3 maanden kunnen medische waarborgen worden gevraagd.

Je kiest zelf het bedrag

Je kunt op het aanvraagformulier kiezen uit 3 verschillende bedragen. Je kiest het bedrag dat je partnernodig heeft. In de offerte die je van ons hebt ontvangen, staat de premie die je voor elk van de 3 bedragen moet betalen. Je kunt contact met één van onze experts opnemen als je hierover vragen hebt. Dat geldt ook als je geen offerte hebt gehad.

Tijdelijk extra partnerpensioen aanvragen zonder pensioennummer

Ben je nieuw in dienst en heb je nog geen pensioennummer, maar wil je wel alvast tijdelijk extra partnerpensioen verzekeren? Je kunt hiervoor een apart aanvraagformulier downloaden. Je bent dan voorlopig verzekerd. Vul dit aanvraagformulier in en mail het naar tep@tkppensioen.nl.

Wanneer je werkgever jou bij ons aanmeldt als nieuwe medewerker, ontvang je van ons een bevestiging. Daarmee is het tijdelijk extra partnerpensioen definitief geregeld.

Voortzetten tijdelijk extra partnerpensioen als je met pensioen gaat

Ga je met pensioen en heeft je partner de AOW-leeftijd nog niet bereikt? Dan is het misschien verstandig het tijdelijk extra partnerpensioen voort te zetten. De voortzetting loopt dan door tot je partner de AOW-leeftijd bereikt. We houden de premie dan in op je pensioenuitkering. 

Meer informatie