Overslaan en naar inhoud gaan

Werknemersconsulent André Nijhuis

Pensioen, dat is toch iets voor later?

Wellicht denk je: Pensioen is toch iets voor later? Dat zien we tegen die tijd wel. Maar toch kan het zijn dat pensioen al eerder dan gewenst ter sprake moet komen. Waar heeft je partner bijvoorbeeld recht op wanneer je komt te overlijden? Komt hij of zij in aanmerking voor partnerpensioen? Hoeveel is dit dan en is dat voldoende?

De meestgestelde vraag tijdens mijn gesprekken

"Wat ontvang ik op mijn bankrekening wanneer ik met pensioen ga?"

Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Wanneer wil je met pensioen? Hoe eerder je met pensioen gaat hoe groter de impact. Daarnaast valt er veel te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kijken (binnen de fiscale grenzen) hoe hoog je pensioen vóór je AOW-leeftijd moet zijn. Dit heeft ook effect op je pensioen vanaf je AOW-leeftijd. Ben je getrouwd of alleenstaand? Ben je gescheiden en heeft je ex-partner ook recht op een deel van je pensioen? Heb je eigen financiële middelen? Wat zijn je maandelijkse lasten? Dit is natuurlijk voor ieder huishouden verschillend. Daarom is pensioen en een gesprek met de consulent altijd maatwerk.

Neem contact op met Andre

Andre is actief in de volgende postcodegebieden: 5300-5439, 6500-7199, 7440-7699. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken met Andre? Dat kan telefonisch of per e-mail:

06 51 10 92 73
E-mail André