Overslaan en naar inhoud gaan

Hoeveel risico mag PME nemen? Onderzoek naar beleggingsrisico

Wij beleggen voor je pensioen. Dat levert meer op dan sparen. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hoe vind jij dat we het beste kunnen beleggen? Wil je bijvoorbeeld meer zekerheid? Of neem je liever wat meer risico, met meer kans op een hoger pensioen?

Daarom doen we onderzoek

We vinden het belangrijk om te weten hoe jij en anderen tegen de opbrengsten en risico’s van beleggen aankijken. Of je nu pensioen opbouwt of al pensioen krijgt. Het helpt ons om goede keuzes te maken voor onze beleggingen in de toekomst. Nederland krijgt namelijk een nieuw pensioenstelsel. Voorlopig verandert er nog niets. We denken wel vast na over de nieuwe pensioenregeling. Jouw mening telt dus mee!

Goed om te weten over dit onderzoek

  • Onafhankelijk onderzoeksbureau IG&H voert het onderzoek uit.
  • IG&H behandelt jouw gegevens vertrouwelijk en anoniem.
  • Je bent binnen 10 minuten klaar.

Beleggen is nodig om je pensioen te laten groeien

Jij en je werkgever betalen iedere maand premie. Door te beleggen, laten we de premie groeien. De afgelopen 5 jaar hadden we een rendement van 7,2%. Dat is meer dan je op je spaarrekening krijgt. Zo verdienen we de rest van het geld. Als we niet beleggen, krijg je minder pensioen. Of je moet (veel) meer premie betalen. We willen dat elke werknemer een goed en betaalbaar pensioen heeft.

Zo beleggen we

Alle premies die binnenkomen, beleggen onze beleggingsexperts. Die hebben daar veel verstand van. Door met hun hulp samen de premies te beleggen, kunnen we goede afspraken maken. En een zo hoog mogelijke opbrengst halen voor iedereen die pensioen krijgt of opbouwt. Met onze beleggingen proberen wij bij te dragen aan een betere wereld. Lees meer over beleggen

Wat vind jij hoe we moeten beleggen? Laat het ons weten, jouw mening telt!

afbeelding windmolen

Veelgestelde vragen