Overslaan en naar inhoud gaan

PME verkoopt alle beleggingen in Rusland

Beleggen
Gepubliceerd op:

Het bestuur van PME veroordeelt de Russische inval in Oekraïne en leeft mee met alle mensen die hierdoor getroffen worden. Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur van PME: “We zijn zeer bedroefd en bezorgd over het geweld dat we zien en de verwoestende impact die dit heeft op mensenlevens en de bedreiging voor de internationale veiligheid. We hebben daarom besloten al onze Russische beleggingen te verkopen.”.

PME zet in op investeringen in energietransitie

PME belegde al lange tijd niet meer in Russische staatsobligaties en aandelen in Russische staatsbedrijven op grond van de te lage score op de ‘Democracy Index’. Daarnaast heeft PME het afgelopen jaar alle beleggingen in fossiele olie en gas, waaronder die in Rusland, al afgebouwd. Dit was een gevolg van het PME-besluit om nadrukkelijker in te zetten op investeringen in de energietransitie. 

Beleggingen verkopen zodra dat kan

PME bezit nog een beperkt aantal Russische aandelenposities die per 1 maart een gezamenlijke waarde van ongeveer € 16,5 miljoen hebben. Dit komt overeen met minder dan 0,03% van ons belegd vermogen.

De verkoop van de resterende beleggingen zal plaatsvinden zodra dat kan. Daarnaast voeren wij de sanctieregelgeving nauwlettend uit en volgen wij de consequenties daarvan op het pensioen- en vermogensbeheer.