Overslaan en naar inhoud gaan

Wat er verandert per 1 januari 2023

Nieuwe regels voor pensioen
Gepubliceerd op:

We werken de pensioenreglementen regelmatig bij. Twee wijzigingen willen we graag kort met je delen:

  • Gaan jij en je collega’s collectief over van de ene bv naar de andere bv? En zijn beide bv’s aangesloten bij PME? Dan loopt je deelname aan de regeling gewoon door. Ook aan het partnerpensioen verandert niets. Je werkgever moet dit wel melden bij PME.
  • Stop je met werken voor een werkgever die bij PME is aangesloten? Dan mag je ervoor kiezen om je pensioenopbouw bij PME vrijwillig voort te zetten. Je blijft dan pensioen opbouwen bij ons, maar je betaalt zelf geheel of gedeeltelijk de premie. Nieuw is dat je recht hebt op premievrijstelling als je arbeidsongeschikt wordt tijdens deze vrijwillige voortzetting. Dat betekent dat je pensioenopbouw gedeeltelijk of geheel doorloopt terwijl je minder of zelfs helemaal geen premie meer betaalt.

Meer weten?

Je vindt deze wijzigingen ook terug in de nieuwe pensioenreglementen. Wil je die liever persoonlijk ontvangen? Neem contact op met ons. Verder hebben we de nieuwe rekencijfers voor je klaargezet. Dat zijn de bedragen en percentages die van belang zijn voor je pensioenopbouw.