Overslaan en naar inhoud gaan

Alae Laghrich uitvoerend bestuurder PME

Gepubliceerd op:

Het bestuur van PME heeft Alae Laghrich (1979) per 1 januari 2022 benoemd tot uitvoerend bestuurder bij het pensioenfonds. Hij wordt in het uitvoerend bestuur verantwoordelijk voor risicomanagement, governance, compliance en financiën. Alae Laghrich is momenteel werkzaam bij ABP als Hoofd Risicobeleid en sleutelfunctiehouder risicobeheer bij zowel ABP als PME.

Nicole Beuken, onafhankelijk voorzitter: “Wij zijn erg blij met de komst van Alae Laghrich. Zijn expertise komt uitstekend van pas bij het realiseren van PME’s doelstellingen. Er is veel werk aan de winkel: nieuwe pensioenwetgeving is in aantocht en ook met onze beleggingen zetten wij in op verdere verduurzaming.”

Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur: “Met de benoeming van Alae Laghrich wordt een belangrijke positie binnen het uitvoerend bestuur ingevuld. Wij hebben Alae Laghrich in zijn huidige rol bij ons fonds leren kennen als een sleutelfunctionaris die op overtuigende wijze zijn rol invult. Daarom hebben wij er vertrouwen in dat hij op een toegewijde manier met de uitdagingen waar het fonds voor staat aan de slag zal gaan.”

Vanaf 1 januari bestaat het uitvoerend bestuur naast Alae Laghrich uit Eric Uijen (voorzitter) en uitvoerend bestuurder balans- en vermogensbeheer Marcel Andringa. Zij zijn allen onafhankelijk bestuurder, fulltime in dienst bij PME en hebben de dagelijkse leiding over het fonds.

Alae Laghrich: “Ik ben er trots op dat ik me als uitvoerend bestuurder volledig mag gaan inzetten voor PME. Daarbij zal ik de belangen van alle deelnemers, gepensioneerden en aangesloten werkgevers in de metaal & technologische industrie vooropstellen. In de periode als sleutelfunctionaris bij PME ben ik zeer enthousiast geworden over dit pensioenfonds en de innovatieve metaal & technologische sector waar het zich voor inzet. Ik kijk er naar uit om samen met de mensen van PME deze mooie uitdaging aan te gaan en wil met mijn expertise bijdragen aan de (duurzaamheids)doelstellingen van PME.”