Overslaan en naar inhoud gaan

Verduurzaming alleen mogelijk met uitsluiting als stok achter de deur

Beleggen, Duurzaamheid, Pers
Gepubliceerd op:

PME-beleggingsexpert Daan Spaargaren reageerde afgelopen week in het Fincancieele Dagblad (FD) op een opiniestuk van Laura van Geest, bestuursvoorzitter van AFM.

Vanaf 2024 moeten bedrijven aantonen hoe duurzaam ze werken. Zo kunnen beleggers, zoals pensioenfondsen, zien hoe ‘groen’ bedrijven zijn en kunnen ze duurzamere keuzes maken. De vraag is of deze Europese regels genoeg zijn en wat beleggers kunnen doen om bedrijven groener te laten werken.

Bedrijven duurzamer laten werken

In een opinieartikel in het FD zegt AFM-voorzitter Laura van Geest dat de nieuwe regels niet genoeg zijn. Zij vindt dat beleggers in gesprek moeten met de bedrijven waarin ze beleggen over hoe ze duurzamer kunnen gaan werken.

Beleggen in duurzame bedrijven

Daan Spaargaren, senior strateeg verantwoord beleggen bij PME, reageert op in het FD op Van Geest. Volgens hem moeten beleggers een stap verder gaan: niet meer beleggen in bedrijven die niet werken aan verduurzaming.   

Bijdragen aan verandering

Het is de taak van PME pensioenfonds om kritisch te kijken in welke bedrijven we beleggen. Het belangrijkste is dat we met de beleggingen ervoor zorgen dat we nu en in de toekomst genoeg geld hebben om de pensioenen uit te keren. Maar met beleggen kunnen en moeten we ook zeker bijdragen aan een groenere wereld.

Lees de reactie van Daan Spaargaarden in het FD (pdf).