Overslaan en naar inhoud gaan

Persberichten

Dekkingsgraad van februari


Eind februari 2023 steeg onze actuele dekkingsgraad naar 113,2% (eind januari: 110,1%). De beleidsdekkingsgraad steeg naar 112,6% (eind januari: 112,1%).

Lees meer

Opbrengsten en risico’s van beleggen: dit vinden jullie


We beleggen voor je pensioen. Dat levert op de lange termijn meer op dan sparen. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hoe vind jij dat we het beste kunnen beleggen? Dat was het onderwerp van een onderzoek dat we eind 2022 uitvoerden.

Lees meer

Wat er verandert per 1 januari 2023


We werken de pensioenreglementen regelmatig bij. Twee wijzigingen willen we graag kort met je delen. Deelname aan de regeling loopt door bij een collectieve overgang. En je krijgt nu ook premievrijstelling bij vrijwillige voortzetting.

Lees meer

PME investeert 75 miljoen in start-up fonds


PME en PMT investeren € 150 miljoen in het derde fonds van Innovation Industries. Dit komt bovenop eerdere investeringen waar beide fondsen aan hebben bijgedragen. Er worden honderden miljoenen geïnvesteerd in Nederlandse snelgroeiende technologiebedrijven die oplossingen bieden voor de grote uitdagingen van deze tijd.

Lees meer

Vermogen PME stabiliseert in tweede helft 2022


Over heel 2022 daalde het vermogen van € 64 miljard naar € 50 miljard, een negatief rendement van 23,27%. Grotendeels veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. Het laatste half jaar kenmerkt zich door vermogensstabilisatie. De dekkingsgraad is 110,4%.

Lees meer