Overslaan en naar inhoud gaan

Persberichten

2023: PME kijkt verder dan vandaag

Gepubliceerd op:

Het jaarverslag van 2023 staat voor PME in het teken van de toekomst. PME belegt voor vandaag én voor de komende decennia. Voor de starters van nu tot aan onze oudste gepensioneerde van 106. In ons beleggingsbeleid houden we daarom rekening met toekomstig rendement én hoe die toekomst er uitziet.

Lees meer

Vestigingsklimaat vereist visie en planmatigheid

Gepubliceerd op:

Het is niet aantrekkelijk, zorgt niet voor krantenkoppen en het bekt niet. Waar heb ik het over? Visie en lange termijn beleidsplannen.

Lees meer

Vermogensgroei PME zet door

Gepubliceerd op:

Het vermogen van PME neemt in het eerste kwartaal 2024 toe met €1,5 miljard en stijgt naar €56,1 miljard. De dekkingsgraad stijgt van 109,4% naar 111,7%. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van stabiele rentestand en positief rendement.

Lees meer

Hoofdlijnen vastgesteld voor nieuwe pensioenregeling

Gepubliceerd op:

PME stapt naar verwachting op 1 januari 2026 over op de nieuwe regels voor pensioen. Werkgevers- en werknemersorganisaties in onze sector (de sociale partners) bepalen hoe dat gebeurt. Over de belangrijkste onderwerpen hebben ze afspraken gemaakt.

Lees meer

Pensioenfondsen slaan handen ineen voor energietransitie

Gepubliceerd op:

De vijf grootste pensioenfondsen doen een handreiking naar de overheid. Zij willen hun expertise en financiering inzetten om de energietransitie verder te helpen, netcongestie te voorkomen en stabiliteit van het elektriciteitsnet te vergroten. Onze werkgevers willen ook verduurzamen, maar hun bedrijfsproces zijn regelmatig energie-intensief en vereisen netverzwaring.

Lees meer