Overslaan en naar inhoud gaan

Persberichten

Blog Eric Uijen: Prinsjesdag

Gepubliceerd op:

Het kabinet kondigt vandaag maatregelen aan om de koopkracht te ondersteunen. Eric Uijen schrijft in zijn blog over wat dit betekent voor PME, onze gepensioneerden - en voor mensen die nog niet met pensioen zijn.

Lees meer

Dekkingsgraad van augustus

Gepubliceerd op:

Eind augustus 2023 daalde onze actuele dekkingsgraad naar 115,3% (eind juli: 115,8%). De beleidsdekkingsgraad daalde naar 112,9% (eind juli: 113,0%).

Lees meer

Dekkingsgraad klimt gestaag omhoog

Gepubliceerd op:

In het tweede kwartaal 2023 neemt de dekkingsgraad toe van 111,5% tot 113,5%. Dit komt door een lichte stijging van het vermogen van €51 miljard naar €51,9 miljard en een lichte daling van de verplichtingen van €45,8 naar €45,7 miljard.

Lees meer

‘Bedrag ineens’ weer uitgesteld

Gepubliceerd op:

De invoering van het ‘bedrag ineens’ is weer uitgesteld. De ingangsdatum van 1 januari 2024 is niet haalbaar. De nieuwe pensioenkeuze gaat op z’n vroegst in op 1 juli 2024. Dat maakte de overheid op 5 juli bekend.

Lees meer

Vertraging kan Nederland niet veroorloven

Gepubliceerd op:

Geachte Kamerleden, verklaar zo min mogelijk onderwerpen en thema’s controversieel. De grote uitdagingen van vandaag en morgen schreeuwen om beleid en aandacht, wet- en regelgeving. Er is geen tijd te verliezen. Vertraging kunnen we ons niet veroorloven.

Lees meer