Overslaan en naar inhoud gaan

Werkgevers en vakbonden bepalen nieuwe pensioenregeling

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde. Daarom beslissen vakbonden en werkgevers over de inhoud van jouw nieuwe pensioenregeling. Omdat de wet wijzigt, is het behouden van de huidige pensioenregeling geen optie.

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang op de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen naar verwachting klaar zijn. Dit was 2027.

Overleggen welke pensioenregels het beste bij PME passen

Ondertussen zijn wij als pensioenfonds met de werkgevers en vakbonden in gesprek. We informeren elkaar over wat het wetsvoorstel precies inhoudt. Daarna gaan werkgevers en vakbonden met elkaar in overleg. Zij kijken welke pensioenregels het beste bij PME passen. Werkgevers en vakbonden moeten de afspraken die zij maken in een nieuwe pensioenregeling vastleggen. Dan is duidelijk wat de afspraken voor jouw pensioen gaan betekenen.

Wat doet Pensioenfonds PME?

Op het moment dat de inhoud van de pensioenregeling vastligt, kijken wij als pensioenfonds wat we allemaal moeten veranderen in onze pensioenadministratie. Daarvoor passen wij onze pensioensystemen aan. Daarna kunnen we je ook definitief vertellen wat de nieuwe pensioenregeling voor jou persoonlijk betekent. Je huidige pensioen bij PME verhuist mee naar je nieuwe pensioenregeling. Behalve als dat heel ongunstig is.

We houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen. Kijk bijvoorbeeld dit webinar terug. Daarin hoor je wat de plannen zijn en krijg je antwoord op de belangrijkste vragen.

Ontvang je pensioen van PME? Of heb je in het verleden pensioen bij ons opgebouwd? Dan mag je van de wet gebruikmaken van het hoorrecht. Lees meer over hoorrecht en hoe het werkt.