Overslaan en naar inhoud gaan

PME investeert in Nederlandse tech-sector

Beleggen
Gepubliceerd op:

PME investeert 25 miljoen euro in het nieuwe investeringsfonds DeeptechXL. Andere investeerders in het fonds zijn onder meer ASML en Philips. Het fonds, met een totale omvang van minimaal 100 miljoen euro, belegt in jonge Nederlandse bedrijven die zich richten op hoogwaardige nieuwe technologie. Behalve met geld, helpt het fonds deze ondernemingen ook met kennis, ervaring en het netwerk van de deelnemende investeerders. 

De belegging in dit fonds past goed bij het beleid van PME om te investeren in de eigen sector en in ondernemingen met een positieve maatschappelijke impact. Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur van PME:

"PME verzorgt de pensioenen in de metaal- en technologische industrie. Met onze beleggingen werken we aan een goed pensioen en tegelijkertijd aan positieve maatschappelijke impact. Want van een goed pensioen wil je genieten in een leefbare wereld. Deep tech kan daarbij helpen, met oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Deze nieuwe investering past ook naadloos in ons programma om de Nederlandse technologie- en innovatiesector te stimuleren. Het vermogen van onze achterban zetten we zo aan het werk voor een goed pensioen, een bloeiende tech-sector én een betere wereld."