Overslaan en naar inhoud gaan

‘Bedrag ineens’ weer uitgesteld

Nieuwe regels voor pensioen
Gepubliceerd op:

De invoering van het ‘bedrag ineens’ is weer uitgesteld. De ingangsdatum van 1 januari 2024 is niet haalbaar. De nieuwe pensioenkeuze gaat op z’n vroegst in op 1 juli 2024. Dat maakte de overheid op 5 juli bekend.

10% in één keer opnemen op je pensioendatum

Met het ‘bedrag ineens’ kun je in één keer maximaal 10% van je opgebouwde pensioen opnemen. Dit kan alleen op het moment dat je je pensioen laat ingaan.

Waarom is de invoering uitgesteld?

De Tweede Kamer wilde de nieuwe pensioenkeuze voor de zomervakantie behandelen. Dat is niet gelukt. Pensioenfondsen hebben 6 tot 9 maanden nodig om iedereen goed te informeren. Daardoor is invoering op 1 januari 2024 niet meer haalbaar.

Nieuwe keuze gaat op z’n vroegst op 1 juli 2024 in

Eerst moet de Tweede Kamer het wetsvoorstel goedkeuren. Daarna moet de Eerste Kamer dat nog doen. De nieuwe wet voor ‘bedrag ineens’ gaat op z’n vroegst op 1 juli 2024 in. We houden je natuurlijk op de hoogte.

Wil je gebruikmaken van het ‘bedrag ineens’? Dan is het vervelend dat deze nieuwe pensioenkeuze steeds uitgesteld wordt. Ook de datum van 1 juli 2024 is niet zeker. Twijfel je? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor je klaar om je te helpen met je pensioenkeuzes.

Lees meer over het bedrag ineens