Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023

Nieuwe regels voor pensioen
Gepubliceerd op:

Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer heeft meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden. 

Op dit moment bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe regels voor pensioen. Na behandeling in de Tweede Kamer gaat de conceptwet nog naar de Eerste Kamer.

Wij gaan door met de voorbereidingen

Als de nieuwe pensioenregels er zijn, maken de werkgevers en vakbonden afspraken over de nieuwe pensioenregeling. Wij helpen ze daarbij. We waren al begonnen met de voorbereidingen en we gaan gewoon door. Jouw nieuwe pensioenregeling gaat uiterlijk op 1 januari 2027 in. PME heeft de ambitie je nieuwe pensioenregeling eerder in te laten gaan.

Er verandert nu nog niets voor jou

Voor jou verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat. Natuurlijk houden we je in de tussentijd wel op de hoogte.

Ben je benieuwd wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel. Hier volg je ook de verdere ontwikkelingen. Zo blijf je altijd op de hoogte.