Overslaan en naar inhoud gaan

PME steunt wetenschappelijk onderzoek naar houtbouw

Beleggen, Duurzaamheid
Gepubliceerd op:

PME belegt in betaalbare Nederlandse nieuwbouwwoningen. Die woningen leveren een goed lange termijn rendement op voor de pensioenen onze deelnemers en ze helpen het woningtekort terug te dringen. Bij al onze beleggingen kijken we niet alleen naar rendement, maar ook naar duurzaamheid. Dat doen we dus ook bij onze vastgoedbeleggingen. Zo investeren we in energiezuinige woningen. Die zorgen niet alleen voor een lagere energierekening voor onze huurders, maar bieden ook een comfortabele woonomgeving.

We onderzoeken hoe we ook de bouw van woningen duurzamer kunnen maken. Een van de manieren daarvoor is bouwen met hout en andere biologische materialen zoals plantaardige vezels. Die biologische materialen slaan CO2 op, in tegenstelling tot bijvoorbeeld beton en cement, die bij de productie ervan juist veel CO2 uitstoten.

Om meer te kunnen beleggen in gezond en klimaatvriendelijk vastgoed, is meer kennis nodig. Daarom ondersteunt PME samen met Achmea Real Estate (de Nederlandse vastgoedbelegger van PME) wetenschappelijk onderzoek naar bouwen met natuurlijke materialen. Niet alleen met financiƫle steun, maar ook met kennis en ervaring uit de praktijk. Samen met de faculteit Bouwkunde van de TU Delft werken we zo aan de kennis die nodig is voor het bouwen van de toekomst. Een toekomst met klimaatvriendelijke woningen en een goed rendement voor het pensioen van onze deelnemers.