Overslaan en naar inhoud gaan

PME verhoogt de pensioenen met 6,2 procent

Elk jaar bekijkt het bestuur opnieuw of de pensioenen verhoogd kunnen worden. Een verhoging is alleen mogelijk als de financiële situatie van het fonds en de regels dit toelaten. Voor de tweede keer in een jaar is dit gelukt. Na de 1,29 procent van afgelopen juli komt er vanaf 1 januari 2023 6,2 procent bij. De verhoging geldt voor mensen die pensioen krijgen, opbouwen of hebben opgebouwd bij PME.

Vanaf 1 januari een hoger pensioen

Het zijn moeilijke tijden. Alles om ons heen wordt duurder. Van de dagelijkse boodschappen en de energierekening tot wat we betalen aan de pomp. Daarom zijn we blij dat we de pensioenen kunnen verhogen. Vanaf 1 januari 2023 krijgt iedereen er 6,2 procent bij. Dat neemt de pijn van de stijgende prijzen natuurlijk niet helemaal weg. Maar samen met de hogere AOW en het aangekondigde energieplafond is het voor veel mensen een welkom steuntje in de rug.

Wat deze verhoging voor jou betekent

Of je nu werkt of al met pensioen bent, de verhoging geldt voor iedereen.

Ben je met pensioen?

  • Je pensioen gaat met 6,2 procent omhoog
  • Je hogere pensioen staat rond 23 januari voor het eerst op je rekening
  • Half februari krijg je een specificatie met het bedrag voor 2023

Bouw je nog pensioen op?

  • Je opgebouwde pensioen gaat met 6,2 procent omhoog
  • Je hebt dus een hoger inkomen als je pensioen straks begint
  • Je verhoogde pensioen zien? Log na 1 februari in op onze website

Waarom 6,2 procent?

Het liefst zouden we je pensioen nog harder laten stijgen. Maar we moeten voorzichtig zijn. Het is onzeker wat de economie gaat doen. Zit het straks tegen? Dan is het fijn als we een buffer hebben. Zo verkleinen we de kans dat we je pensioen in de toekomst moeten verlagen.

Daarnaast houden we rekening met jong en oud. Dus met iedereen die pensioen opbouwt, heeft opgebouwd of al pensioen heeft. Dat noemen we ook wel evenwichtige belangenafweging. Nu alles uitgeven is niet verstandig. Want ook toekomstige generaties willen straks van een goed pensioen genieten. Tegelijkertijd snappen we dat gepensioneerden juist nu iets extra’s nodig hebben.

Tot slot komen er over een paar jaar nieuwe pensioenregels in Nederland. We willen de overstap naar dat nieuwe pensioenstelsel goed regelen voor iedereen. Door nu een reserve aan te houden, zorgen we ervoor dat we met meer zekerheid de toekomst ingaan.

Bekijk het webinar

Meer weten over de verhoging van je pensioen? Je hoort er alles over in dit webinar. Met Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur, en Theo Bruinsma, algemeen bestuurslid namens de gepensioneerden.

Bekijk het webinar op volledig scherm. Het webinar met ondertiteling bekijken? Dat kan! Klik op het tweede knopje linksonder in het scherm (naast de startknop).

Verdiep je verder

Lees het antwoord op de belangrijkste vragen (pdf)
Hoe zeker is je pensioen?