Overslaan en naar inhoud gaan

PME verhoogt de pensioenen met 3,26 procent

Elk jaar bekijkt het bestuur of PME de pensioenen kan verhogen. Een verhoging is alleen mogelijk als de financiële situatie van het fonds en de regels dit toelaten. Ook dit jaar lukt dat. Op 1 januari 2024 gaan alle pensioenen bij PME met 3,26 procent omhoog. Het gaat dan om de mensen die pensioen krijgen, opbouwen of hebben opgebouwd bij PME.

Versoepelde regels van de overheid

De verhoging is mogelijk door versoepelde regels van de overheid. Met die versoepeling loopt de overheid alvast vooruit op de nieuwe regels voor pensioen. PME stapt naar verwachting in 2026 over op deze nieuwe regels. 

Wat deze verhoging voor jou betekent

Of je nu werkt of al met pensioen bent, de verhoging geldt voor iedereen.

Ben je met pensioen?

  • Je pensioen gaat met 3,26 procent omhoog
  • Je hogere pensioen staat rond 23 januari 2024 voor het eerst op je rekening
  • Vóór 23 januari 2024 krijg je een specificatie met je nieuwe uitkering in 2024

Bouw je nog pensioen op of heb je pensioen bij PME opgebouwd?

  • Je opgebouwde pensioen gaat met 3,26 procent omhoog
  • Je krijgt dus een hogere uitkering als je met pensioen gaat

Je verhoogde pensioen zien? Log na 1 februari 2024 in op onze website of kijk op mijnpensioenoverzicht.nl

Waarom 3,26 procent?

Met de verhoging groeit je pensioen mee met de stijgende prijzen. Tegelijkertijd houden we zo een buffer voor als het tegenzit. Want het is onzeker wat de economie gaat doen. De kans op een verlaging van je pensioen in de toekomst houden we op die manier beperkt. Ook voor de overstap naar de nieuwe regels voor pensioen in 2026 is die buffer belangrijk.

Wat betekent een verhoging voor de toekomst?

We kijken bij elk besluit naar de gevolgen op de korte én lange termijn. Daarbij wegen we de belangen van alle deelnemers goed af. Het verhogen van de pensioenen pakt voor iedereen nú positief uit. Het pensioen van iedereen gaat namelijk met 3,26 procent omhoog.

Met het verhogen van de pensioenen daalt wel onze dekkingsgraad. Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen voor toekomstige verhogingen. Maar ook voor de overstap naar de nieuwe regels voor pensioen. Er is dan minder geld te verdelen. De effecten zijn voor iedere leeftijd anders. We hebben dit meegewogen bij ons besluit over de verhoging. Hoe dat precies zit, lees je in deze lijst met belangrijkste vragen.

Bekijk het webinar

Meer weten over de verhoging van je pensioen? Je hoort er alles over in het webinar van 7 december 2023. Je kunt het webinar terugkijken vanaf 14 december.