Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe regels voor pensioen

De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat is aan het veranderen. Daarom hebben de vakbonden, de werkgeversorganisaties en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. De nieuwe regels gelden ook voor het pensioen van uw werknemers. Hier leest u wat er nu bekend is. En hoe we u en uw werknemers op de hoogte houden. 

We nemen u stap voor stap mee

We gaan naar verwachting op 1 januari 2026 over op de nieuwe regels voor pensioen. We nemen u daarin stap voor stap mee. Als we een actie van u verwachten, laten we u dat weten. De pensioenen van uw (voormalige) werknemers gaan automatisch mee. Daar hoeft u of uw ondernemingsraad nu niets voor te doen. Werkgeversvereniging FME en de vakbonden (sociale partners) hebben over de belangrijkste onderwerpen op hoofdlijnen afspraken gemaakt.  

Samen uw werknemers informeren

We houden uw werknemers op de hoogte van de veranderingen. Bijvoorbeeld via nieuwsbrieven, het magazine, webinars en de themapagina over het nieuwe pensioen. Als er nieuws is, informeren we u als werkgever eerst. Hebben uw werknemers vragen? Dan beantwoorden we die graag. 

U kunt uw werknemers ook zelf informeren over de nieuwe regels voor pensioen. We hebben teksten en afbeeldingen gemaakt die u kunt gebruiken op het intranet, in uw nieuwsbrief of in het personeelsblad. Fijn als u meehelpt! Zo bereiken we uw werknemers nog beter. 

Voorkom dat u belangrijke informatie misloopt

Wilt u op de hoogte blijven? Geef dan uw zakelijke e-mailadres door. U kunt per bedrijf meerdere e-mailadressen aan ons doorgeven. Zodat de pensioeninformatie bij de juiste collega’s terechtkomt.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze werkgeversconsulenten