Overslaan en naar inhoud gaan

Organisatie

PME is een stichting zonder winstoogmerk. Wij werken voor een sector die opereert in een concurrerende internationale markt. Die sector is altijd scherp op de kosten. Dat zijn wij ook. PME heeft een bestuur en een verantwoordingsorgaan. Samen zetten ze zich in voor het pensioen van bijna 350.000 werkgevers en werknemers in de metaal- en technologische industrie. 

Organisatie PME

De sociale partners gaan over de arbeidsvoorwaarden van de sector, waar pensioen er 1 van is. Werkgeversorganisatie is FME. Werknemersorganisaties zijn FNV, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2. Samen zijn zij de sociale partners van PME. Zij stellen de pensioenregeling samen én bepalen wie er in het PME-bestuur zit.

Het bestuur bestaat uit 12 mensen die het pensioenfonds besturen; 3 van hen geven leiding aan het bestuursbureau en bewaken het dagelijkse reilen en zeilen van het fonds. De andere 9 bestuursleden vertegenwoordigen de werkgevers, werknemers en gepensioneerden. Zij vervullen hun rol naast andere functies. Ze helpen het fonds te het besturen en stemmen mee over belangrijke besluiten. Bijvoorbeeld over de communicatie en de beleggingen.

Het bestuursbureau ondersteunt het bestuur en houdt toezicht op de uitvoering van de pensioenregeling. Er werken deskundigen met kennis van vermogensbeheer, pensioenbeleid, financiën en communicatie.

De pensioenconsulenten beantwoorden vragen van werkgevers en werknemers in een persoonlijk gesprek. Ook werken we samen met andere partijen. Zij verzorgen de administratie en de beleggingen bijvoorbeeld. 

Controlerende organen

We willen zeker weten dat we niets over het hoofd zien. Daarnaast moeten we ons aan wet- en regelgeving houden. Daarom worden we grondig gecontroleerd. Bijvoorbeeld door het verantwoordingsorgaan, door DNB en AFM.

Werken bij PME

PME is het pensioenfonds van én voor de mensen in de metaal- en technologische industrie. Bij het bestuursbureau werken deskundigen met kennis van vermogensbeheer, pensioenen, financiën, risicomanagement en communicatie.

Bekijk de vacatures

nieuwe baan