Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwsarchief

Je ontvangt de jaaropgave in januari en het UPO later dit jaar

Gepubliceerd op:

Krijg je pensioen van ons? In de eerste week van januari sturen we je de jaaropgave. Hierin staat hoeveel pensioen je van ons ontvangt. Gebruik dit overzicht om je belastingaangifte te controleren. Je bent gewend het Uniform Pensioenoverzicht in januari te ontvangen. Door de overgang van pensioenuitvoerder ontvang je dit overzicht later in het jaar.

Lees meer

Welkom op de nieuwe website van PME

Gepubliceerd op:

Misschien viel het je al op: we hebben een vernieuwde website! Dit betekent dat een aantal dingen net iets anders gaan dan je gewend bent. We leggen je graag uit wat er veranderd is.

Lees meer

Belangrijkste wijzigingen pensioenreglementen

Gepubliceerd op:

In de pensioenregeling van PME is meer geregeld dan alleen inkomen voor later. Vanaf 1 januari 2022 wijzigt een aantal zaken. Lees meer over de wijzigingen.

Lees meer

Alae Laghrich uitvoerend bestuurder PME

Gepubliceerd op:

Het bestuur van PME heeft Alae Laghrich (1979) per 1 januari 2022 benoemd tot uitvoerend bestuurder bij het pensioenfonds. Hij wordt in het uitvoerend bestuur verantwoordelijk voor risicomanagement, governance, compliance en financiën.

Lees meer

Kandidaatstelling & verkiezing pensioenfondsbestuur 2022

Gepubliceerd op:

Sinds 1 juli 2014 zitten er naast vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers ook 2 vertegenwoordigers namens pensioengerechtigden in het bestuur van PME. Op 1 juli 2022 loopt de benoemingstermijn van deze 2 bestuursleden af. Daarom zijn we op zoek naar kandidaten.

Lees meer

Waardeoverdracht naar PME weer mogelijk

Gepubliceerd op:

De beleidsdekkingsgraad van PME staat op 1 oktober op 100,6% en dus boven de 100%. Dit betekent dat waardeoverdracht van andere pensioenfondsen naar PME pensioenfonds weer mogelijk is.

Lees meer

Dekkingsgraad licht gestegen in het derde kwartaal

Gepubliceerd op:

Onze dekkingsgraad is in het derde kwartaal licht gestegen van 104,0% naar 104,6%. Het belegd vermogen steeg van € 61,7 miljard naar € 61,9 miljard. De pensioenverplichtingen daalden van € 59,3 miljard naar € 59,2 miljard. We behaalden een rendement van 0,5%.

Lees meer

Goed nieuws! Het Generatiepact wordt voortgezet

Gepubliceerd op:

De nieuwe CAO Metalektro is definitief. De achterban van de CAO-partijen is akkoord met de gemaakte afspraken. Deze CAO loopt vanaf 1 december 2020 tot en met 30 november 2022. Het Generatiepact blijft in de nieuwe CAO.

Lees meer

PME zet verder in op de energietransitie

Gepubliceerd op:

PME pakt door op zijn klimaatbeleid en zet verder in op de energietransitie. PME heeft nu alle beleggingen in de fossiele olie- en gaswinning verkocht. Deze stap beïnvloedt het verwachte totale rendement van de beleggingen niet.

Lees meer

Kleine pensioenen van voor 2018 automatisch over naar nieuwe uitvoerder

Gepubliceerd op:

Vanaf september starten we met het overdragen van ‘oude’ kleine pensioenen tussen de € 2,01 en € 503,24 bruto per jaar (2021). Voordeel is dat je kleine pensioenen bij elkaar komen. Dit levert je gemakkelijker inzicht op in jouw pensioen.

Lees meer