Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Wij bieden meer
dan een ouderdomspensioen

Lees meer

Onze dekkingsgraad is 105,4%

Lees meer

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Vonken gaan niet zo goed samen met olie en gas. Vandaar dat we de Vonk blogs na de bekendmaking van PME’s aangescherpte inzet op de energietransitie even op een laag pitje hebben gezet. Nu ruim 2 maanden later is het weer hoog tijd voor een nieuwe Vonk. Lees hier hoe Marcel Andringa terugkijkt op de publicatie.

Lees het blog hier

PME magazine staat klaar!

Nieuwe persoonlijke verhalen uit de sector en belangrijke pensioenvragen: je leest ze in de derde editie van ons digitale PME magazine. Zo vertellen collega’s Dick Marijne en Patrick de Kuijer, engineers uit verschillende generaties, hoe ze elkaar scherp houden op de werkvloer. We volgen twee geluidstechnici in hun voorbereiding op het Eurovisie Songfestival. Een megaklus! En wist je dat uit oud vervuild staal weer schoon staal kan worden gemaakt? Ook vertellen we wat een scheiding of ontslag betekenen voor je pensioen. Je leest het, en veel meer, in PME magazine.

Bekijk het nieuwe PME magazine hier

Voor wie?

PME zorgt voor een goed, betaalbaar, duurzaam en persoonlijk pensioen. Voor de 1.432 werkgevers, 166.000 actieve deelnemers en 167.000 gepensioneerden in de metaal- en technologische industrie: van scheepswerven en auto-industrie tot producenten van halfgeleiders en chipmachinefabrikanten.

PME is een stichting zonder winstoogmerk. Wij werken voor een sector die opereert in een concurrerende internationale markt. Die sector is altijd scherp op de kosten. Dat zijn wij ook.
We verzorgen niet alleen een inkomen voor later, maar regelen ook pensioen voor nabestaanden bij overlijden van de werknemer en we kennen voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid of verlof.

Feiten over onze deelnemers

  • 75,9 jaar

    gemiddelde leeftijd gepensioneerden

  • 45,8 jaar

    gemiddelde leeftijd deelnemers

  • 104 jaar

    oudste gepensioneerde

Van wie?

PME is van werkgevers en werknemers in de bedrijfstak, die samen de kosten en risico’s delen van hun pensioen. In ons bestuur zitten daarom vertegenwoordigers van werkgeversorganisatie FME en werknemersorganisaties FNV, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 en vertegenwoordigers van pensioengerechtigden. Dat geldt ook voor het verantwoordingsorgaan, waaraan het bestuur verantwoording aflegt.

Over de kracht van ons stelsel

PME is overtuigd van de kracht van een collectief pensioenstelstel. De video hiernaast vertelt meer.

Nieuws

Meer artikelen lezen? Bekijk alle nieuwsberichten