Wij bieden meer
dan een ouderdomspensioen

Lees meer

Onze dekkingsgraad is 93,0%

Lees meer

Winnaars Nationale Tuinbon bekend. Ga ook voor digitaal!

Uit de aanmeldingen voor het digitale magazine tot 6 juli hebben wij 20 winnaars getrokken. Prijswinnaars van Rotterdam tot Wageningen en van Krommenie tot Schinveld: gefeliciteerd! Jullie ontvangen de prijs de komende dagen in de mailbox.

Alle post digitaal?
Laat dan je e-mailadres achter in Mijn PME. Maak ook meteen de keuze om het PME magazine voortaan digitaal te ontvangen. Dat scheelt veel papier – dus bomen – én postzegels. Bovendien heb je in Mijn PME al je persoonlijke pensioeninformatie op één plek en hoef je niets te missen.

Ga naar Mijn PME en ga voor digitaal

Voor wie?

PME zorgt voor een goed, betaalbaar, duurzaam en persoonlijk pensioen. Voor de 1.393 werkgevers, 165.000 actieve deelnemers en 167.000 gepensioneerden in de metaal- en technologische industrie: van scheepswerven en auto-industrie tot producenten van halfgeleiders en chipmachinefabrikanten.

PME is een stichting zonder winstoogmerk. Wij werken voor een sector die opereert in een concurrerende internationale markt. Die sector is altijd scherp op de kosten. Dat zijn wij ook.
We verzorgen niet alleen een inkomen voor later, maar regelen ook pensioen voor nabestaanden bij overlijden van de werknemer en we kennen voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid of verlof.

Feiten over onze deelnemers

  • 75,9 jaar

    gemiddelde leeftijd gepensioneerden

  • 46,1 jaar

    gemiddelde leeftijd deelnemers

  • 107 jaar

    oudste gepensioneerde

Van wie?

PME is van werkgevers en werknemers in de bedrijfstak, die samen de kosten en risico’s delen van hun pensioen. In ons bestuur zitten daarom vertegenwoordigers van werkgeversorganisatie FME en werknemersorganisaties FNV, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 en vertegenwoordigers van pensioengerechtigden. Dat geldt ook voor het verantwoordingsorgaan, waaraan het bestuur verantwoording aflegt.

Over de kracht van ons stelsel

PME is overtuigd van de kracht van een collectief pensioenstelstel. De video hiernaast vertelt meer.

Actualiteit

Belangrijke data

22-10-2020Betaaldatum oktober 2020

24-11-2020Betaaldatum november 2020

17-12-2020Betaaldatum december 2020

Meer artikelen lezen? Bekijk alle nieuwsberichten