Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe regels voor pensioen

De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat is aan het veranderen. Daarom hebben de vakbonden, de werkgeversorganisaties en de overheid samen nieuwe regels gemaakt. PME stapt naar verwachting per 1 januari 2026 hierop over. We nemen u en uw werknemers nu al mee in alle veranderingen. Op deze pagina vindt u wat we nu al weten.

Wat verwachten we van u?

Alle bij PME aangesloten werkgevers en de pensioenen van uw (voormalig) werknemers gaan naar verwachting automatisch over op de nieuwe regels. Zowel de bestaande als de nieuwe pensioenen. Daar hoeft u – of de OR – niks voor te doen. Werkgeversvereniging FME en de vakbonden (sociale partners) nemen hierover het uiteindelijke besluit.

Fijn als u helpt bij de informatievoorziening aan uw werknemers. Pensioen is immers een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Daar bieden we vanaf 2024 ook tools voor aan. U hoort van ons zodra die beschikbaar zijn.

Is van u een andere actie nodig? Dan laten wij u dit tijdig weten.

Altijd op de hoogte

We houden u en uw werknemers op de hoogte van de veranderingen. Bijvoorbeeld via nieuwsbrieven, webinars en ons magazine. Daarvoor is het belangrijk dat uw e-mailadres bij ons bekend is. 

Contactpersonen doorgeven

Voor uw werknemers is er ook een themapagina over het nieuwe pensioen. Bij belangrijk nieuws informeren we u als werkgever altijd eerst. 

Meer weten

Neem contact op met een van onze werkgeversconsulenten.