Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Informatie over verhuizing pensioenadministratie

Lees meer

Onze dekkingsgraad is 105,4%

Lees meer

Belangrijkste kerncijfers 2021

Pensioenrekenleeftijd 68
Franchise € 14.554
Salarisgrens € 79.719
Opbouwpercentage ouderdomspensioen 1,815%
Pensioenpremie (over de pensioengrondslag) 27,59%
Maximale werknemerspremie 10,89%
Alle kerncijfers

Eendaagse cursus over pensioenen

In de periode september tot en met november geven Toin en Marcel, onze werkgeversconsulenten, weer pensioencursussen op locatie. Alle 10 locaties en data voor 2021 zijn volgeboekt. We kijken er naar uit om jullie weer te mogen ontvangen. Natuurlijk houden we ons aan de dan geldende richtlijnen van het RIVM. Na deze eendaagse cursus weet je het antwoord op 80% van de vragen van je werknemers over pensioen. En voor de overige 20% weet je bij wie je terecht kunt.

Begin 2022 organiseren we weer nieuwe pensioencursussen in de regio’s. Wil je hierbij aanwezig zijn? Houdt dan de nieuwsbrief en website goed in de gaten voor de nieuwe data en locaties.

Meer over de pensioencursus
Collegas

Vragen over pensioen van je werknemers? We helpen graag

Willen je werknemers meer weten over hun pensioen? Bijvoorbeeld over wat er gebeurt met het pensioen bij trouwen, scheiden of arbeidsongeschiktheid? Of hebben ze vragen over minder werken of vervroegd met pensioen gaan? PME heeft verschillende manieren om werkgevers hierin te ondersteunen.

Denk hierbij aan een algemene pensioenpresentatie op je bedrijf waar onze pensioenconsulent alles vertelt over pensioen. Of individuele spreekuren met een consulent waar werknemers hun persoonlijke situatie kunnen bespreken. Dit kan digitaal óf op locatie bij je bedrijf plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op.

Neem contact op

 

Hulp bij vragen van werknemers

Heeft een werknemer een vraag over zijn pensioen? Dan is het handig om hapklare informatie aan te kunnen bieden. Daarom hebben we een werkgeverstoolkit ontwikkeld.

Bekijk de toolkit

Pilot ‘Verdiepen in later’

Speciaal voor werknemers die binnen een aantal jaren met pensioen gaan én zich willen verdiepen in hun pensioen, zijn we de pilot ‘Verdiepen in later’ gestart. In deze interactieve sessies nodigen we deelnemers uit om samen met ons in gesprek te gaan over wat ‘met pensioen gaan’ betekent, wat er allemaal mogelijk is en hoe je jezelf hier het beste op kan voorbereiden. Als werkgever kun je hier ook aan deelnemen. Voorwaarde is dat er binnen je organisatie circa 10 werknemers zijn die hierover met elkaar in gesprek willen. Deze pilot vindt plaats in september.

Wil je jouw werknemers ook laten deelnemen aan ‘Verdiepen in later’? Onze pensioenconsulenten vertellen er graag meer over.

 • 1.432

  werkgevers

  zijn bij ons aangesloten

 • 2

  werkgeversconsultenten

  gaan graag met je in gesprek

 • 11

  accountbeheerders

  staan voor je klaar

Meer artikelen lezen? Ga direct naar Nieuwsberichten

 

 

Kom je er niet uit?
Neem contact met ons op!

Naar contactgegevens